Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 27 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: gnocchi met worst en spinazie (in 20 minuten op tafel)

Er zijn van die dagen waarop je maar aan één ding kan denken: een vullende kom pasta. Geen nood – dit soort pasta cravings is volkomen normaal. Het goede nieuws is bovendien dat deze gnocchi met worst, hazelnoot, spinazie en rozemarijn erom bekend staat om die cravings héél aardig te stillen.

For all the pasta lovers out there: deze is voor jullie!

Gnocchi met worstvlees en spinazie
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je de gnocchi met worst, hazelnoot en spinazie

  1. Verwarm een grote pan op medium vuur.
  2. Voeg een royale scheut olijfolie toe. Pers het worstvlees uit het velletje en laat het vlees rechtstreeks in de pan vallen zodra de olijfolie heet is. Gebruik een houten lepel om de stukjes worst in kleinere deeltjes te verdelen. Blijf bakken tot de stukjes worstvlees goudbruin zijn. Schep het vlees uit de pan en laat even afkoelen op een bord.
  3. Voeg nu de rozemarijn toe aan de hete pan. Bak de rozemarijn een minuut of twee tot deze crispy is. Haal ook deze uit de pan en leg apart.
  4. Kook de gnocchi ondertussen 1 minuut in kokend water en giet af. Let op: normaal gezien zouden we hier aanraden om een flinke snuf zout aan het kookwater toe te voegen, maar in dit gerecht zijn het worstvlees en de Pecorino al zout genoeg. Je pastawater zout maken hoeft dus niet!
  5. Bak nu de pepers gedurende een minuut of twee aan in de olie. Deglaceer de pan met de witte wijn. Schep een soeplepel van het pastawater in de pan en laat inkoken. Zet het vuur vervolgens wat lager en laat nog 3 à 4 minuten pruttelen totdat het iets dikker wordt.
  6. Voeg nu de gekookte pasta toe aan de pan.
  7. Voeg vervolgens (beetje bij beetje) de spinazie toe totdat deze helemaal geslonken is. Voeg ook het worstvlees en de boter toe. Voeg tot slot, beetje bij beetje, de Pecorino toe. Roer traag tot de Pecorino volledig is opgelost in de saus.
  8. Proef de pasta en breng op smaak met extra zout en peper. Garneer met de geroosterde hazelnoten, de Pecorino en brokkel de krokante rozemarijn er als laatste over.

Meer pasta gerechten?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.