Emmo de Bie
Emmo de Bie Recepten 19 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Paprikacappuccino van schaaldieren van Tobias Camman

Met de release van zijn debuutkookboek wil influencer, foodsnob en DJ Tobias Camman laten zien dat fine dining helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Zo staat zijn boek Voer  vol met gerechten waar je gasten stil van worden. Vorige week deelden we al zijn recept voor een zelfgemaakte schaaldierenbouillon, en vandaag een gerecht dat je met deze bouillon maakt: paprikacappuccino. Alleen de naam is al indrukwekkend.

De YouTuber, bekend van onder andere de #FOMOSHOW en de gloednieuwe Stijn, Tobi en Jeppe Show is niet van de snelle, makkelijke gerechten. Zo is op de cover van Voer te lezen dat koken voor hem de combinatie is van exclusieve smaken, bijzondere gerechten, presentatie, applaus en eer.

Wees nu niet bang dat je urenlang in de keuken hoeft te staan met eindeloze boodschappenlijstjes. In de woorden van Tobias: “écht heel moeilijk wordt het nooit”.

Schaaldierenbouillon
Bron: Voer van Tobias Camman

Signature Dish

Zelf noemt Tobias deze paprikacappuccino (dat lees je goed: paprikappuccino) zijn signature dish. De meeste tijd zit ‘m in het maken van de bouillon, die vijf uur moet trekken. Maar in de tussentijd kan je alvast rustig aan de rest beginnen.

Tobias: “Omdat de smaak zo geconcentreerd is, hoef je hier geen kommen vol van te eten – en daarom mag ik dit ook legitiem een soepje noemen. De smaak is een krachtige combinatie van hartig en zoet. En ook handig: je kunt het soepje een dag van tevoren al maken.”

Paprikacappuccino van Tobias Camman
Bron: Voer van Tobias Camman

Paprikacappuccino van schaaldieren

  • We starten met de schaaldierenbouillon. We hebben ongeveer 800 ml bouillon nodig die we reduceren tot
    400 ml fond.
  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Smeer de puntpaprika’s in met olijfolie, leg ze in een braadslee en zet die in de voorverwarmde oven. Draai de paprika’s na 30 minuten om.
  • Haal de paprika’s na in totaal 50 minuten uit de oven. Doe ze in de plastic zak en knoop de zak goed dicht. De paprika’s gaan nu ‘zweten’ waardoor het velletje bijna vanzelf loslaat.
  • Haal na 15 minuten de paprika’s uit de zak en ontdoe ze van hun velletjes en zaadjes. Het is even een vies en arbeidsintensief karweitje, maar het wordt makkelijker als je de paprika’s halveert, ontvelt en tot slot de gehalveerde paprika’s door een bakje water haalt waardoor de zaadjes naar de bodem zakken.
  • Doe vervolgens de paprika’s bij de fond en pureer met de staafmixer tot de soep helemaal glad is. Zet op het vuur en laat 15 minuten zachtjes koken. Hierna zet je het vuur zachter en giet je de room erbij. Mix alles weer goed door met de staafmixer en breng op smaak met zout.
  • Voordat de soep opgediend gaat worden, gaan we nog even het schuim bereiden.
  • Doe de room met de peterselie en een snufje zout in een pan op laag vuur. Laat de smaak van de peterselie 15 minuten intrekken maar laat de room niet koken. Tot slot zet je de staafmixer in de pan, doe je het vuur iets hoger en schuim je het geheel op. De peterselie wordt nu ook in stukjes gehakt dus je krijgt een mooi lichtgroen schuim. Doe de soep nu in de kopjes en schep de bovenste laag schuim uit de pan met een lepel en doe dat boven op de soep in de kopjes.
Voer-Tobias-Camman
Bron: Moker Design

> Voer (Blossom Books Bold) van Tobias Camman is online te koop voor € 29,99

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.