Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 15 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Waterkerssalade met eend en sinaasappel (+ opmaakrecept) van Yvette van Boven

Deze waterkerssalade met eend en sinaasappel komt uit Van Bovens Leftovers. In dit te gekke kookboek leert Yvette van Boven je hoe je creatief omgaat met restjes. Met dit recept krijg je er eigenlijk ook meteen twee voor de prijs van één: het opmaakrecept voor de dag erna krijg je er gratis bij.

Want heb je de volgende dag restjes van de waterkerssalade over, dan kun je er net zo goed wraps met eendsalade en avocado-waterkersmayo van maken. Klinkt dat je niet als muziek in de oren? Ons wel.

En zo staat het hele kookboek dus vol met handige duo-recepten. Een hoofdrecept op de linkerkant van de pagina, een handig opmaakrecept ernaast. Yvette bespaart je daarmee heel wat denkwerk, en dat op een ontzettend lekkere manier.

Waterkerssalade met eend (of kip) & sinaasappel uit Van Bovens Leftovers
Bron: Van Bovens Leftovers

Waterkerssalade met eend (of kip) & sinaasappel

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Wrijf de eenden- of kippenbouten in met een drup olie, vijf-kruidenpoeder, zout en peper. Leg ze in een braadslede en bak ze in zo’n 35 minuten mooi knapperig en gaar. Keer ze halverwege de baktijd.

Snijd van de sinaasappels de boven- en onderkant af, tot u op het vruchtvlees zit. Zet ze op een snijplank en snijd de schil zo dik van boven naar beneden af dat al het wit er ook af is en u twee blote sinaasappeltjes voor u heeft staan. Snijd dan boven een kom de partjes tussen de vliezen uit. Vang het sap in de kom op. Roer daar de azijn en tamari of sojasaus door en breng de dressing verder op smaak met peper en zout.

Roer de radijs en rettich erdoor en laat staan tot gebruik.

Laat de bouten iets afkoelen en pluk het vlees van de botten, hak het knapperige vel in reepjes.

Meng de flinters eenden- of kippenvlees met de waterkers en de bosui door de radijs en rettich in de dressing en dien de salade op met stokbrood erbij.

Wraps met eendsalade & avocado-waterkersmayo uit Van Bovens Leftovers
Bron: Van Bovens Leftovers

Opmaakrecept: wraps met eendsalade & avocado-waterkersmayo

Maak eerst de mayo. Draai de oude en/of verse waterkers met de eidooier, het citroensap en de mosterd glad in een hakmolen of blender. Maal de avocado erdoor en eventueel een drup water tot de dikte van mayonaise. Breng met zout en peper verder op smaak.

Verhit een droge koekenpan en bak de tortilla’s een voor een in enkele minuten gaar. Vul ze met de overgebleven salade, aangevuld met verse waterkers of andere sla, en een flinke lik avocado-mayo. Rol op en serveer direct.

 

Van Bovens Leftovers cover

> Van Bovens Leftovers (Nijgh & Van Ditmar) is nú (online) te koop voor €29,99

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.