Redactie
Redactie Inspiratie 26 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

5 heerlijke recepten voor gepofte aardappels

Op de barbecue of in de oven: gepofte aardappels zijn té lekker om ze niet te maken. Daarom: 5 variaties op deze klassieker.

Pof eerst een paar (zoete) aardappels in de oven volgens ons basisrecept. Let hierbij op dat de huid zo min mogelijk wordt beschadigd en schep wanneer ze gaar zijn het vruchtvlees eruit. Pas ook op dat je de schil zo veel mogelijk intact houdt.

Let op: de hoeveelheden zijn per aardappel. Vermenigvuldig dus indien je er meer tegelijk maakt. 

1. Thais

Deze variant is extra lekker bij zoete aardappels, maar kan ook prima met gewone. Meng het aardappelvruchtvlees met een eetlepel fijngehakte koriander, een halve theelepel Sriracha, een beetje limoensap en een fijn gehakt bosuitje.

Duw voorzichtig terug in het schilletje en bak nog tien minuutjes in een op 200 graden voorverwarmde oven.

2. Bacon & Cheddar

Meng het vruchtvlees van een aardappel met een eetlepel geraspte Cheddar kaas, een theelepel fijngehakte bieslook en een theelepel zure room. Verdeel over de schil en top met een eetlepel zure room, een eetlepel gebakken bacon in stukjes, fijngehakte bieslook en nog een beetje cheddar.

Bak nog tien minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven en zet dan nog een paar minuutjes de grill aan.

3. Geitenkaas & walnoten

Gebruik hiervoor een wat rijpere geitenkaas. Brokkel in stukjes en hak een handje walnoten fijn. Meng een eetlepel van de geitenkaas en walnoten met het vruchtvlees.

Verdeel het mengsel over de schil en garneer met een klein stukje geitenkaas, een druppeltje honing en een walnoot. Bak nog 10 minuten in een oven op 200 graden.

4. Gerookte zalm

Meng een eetlepel zure room en een theelepel fijn gehakte dille met het aardappelvlees. Duw voorzichtig terug in de schil en verwarm nog tien minuutjes in de oven.

Garneer met een klein beetje zure room, gerookte zalm en een takje verse dille.

5. Caprese

Hak twee à drie zachte zongedroogde tomaatjes (het liefst semi-zongedroogd) fijn, samen met een eetlepel basilicum. Meng met het vruchtvlees.

Verdeel in de schil en top met een plakje mozzarella. Bak nog tien minuten in een warme oven op 200 graden en zet vervolgens de grillstand nog een paar minuutjes aan.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.