Karamel-pecantaart
Deze karamel-pecantaart van de inspirerende site Boterbloemensuiker.nl is absoluut om te smullen.
Verwarm je oven voor op 180 graden en vet een ronde springvorm (met een doorsnee van 26 cm) in. Leg 12 mooie pecannoten apart en maal de rest fijn. Bak de gemalen noten op laag vuur in een koekenpan met de poedersuiker tot de suiker karamelliseert. Laat afkoelen.
Mix in een keukemachine de boter met de suiker. Voeg één voor één de eieren toe en daarna de bloem. Roer de gekaramelliseerde noten door het beslag. Doe het beslag in de vorm en bak in 40 minuten gaar.
Smelt de boter in een steelpan. Voeg de melk en de basterdsuiker toe. Verwarm op laag vuur totdat alle suiker opgelost is. Zet het vuur dan hoger en klop als het kookt met een garde 10–12 minuten. Haal de pan van het vuur en smeer de karamel uit over de cake.
Garneer de pecantaart met de 12 pecannoten en amandelschaafsel of chocoladehagel.