Culy Homemade: gepofte zoete aardappels met avocado en limoenroom

Culy 23 aug 2018 Recepten

Lekker, easy en vegetarisch: deze gepofte zoete aardappels met avocado en limoenroom zijn een ware traktatie! Perfect voor als je geen zin hebt om te koken, maar wel smakelijk wil eten. 

Verwarm je oven voor op 200 graden. Maak met een scherp mesje inkepingen in de zoete aardappels. Wrijf ze in met olijfolie, leg in een ovenschaal en besprenkel met zout. Pof de aardappels in ongeveer een uur in de oven tot ze helemaal zacht & gaar zijn, en een mes er met gemak uitglijdt.

Meng ondertussen de zure room met de limoenrasp, peper, zout en een theelepel olijfolie. Hak de rode peper fijn en pluk de blaadjes van de koriander. Pel voorzichtig de avocado en schaaf of snijd in hele dunne plakjes. Rol ze op tot mooie kleine rolletjes of een avocadoroos.

Snijd de zoete aardappel open als een frikandel, zodat je ‘m wel kunt vullen maar hij niet volledig gehalveerd is.

Breng de binnenkant van de zoete aardappel op smaak met peper en zout. Verdeel er de zure room over, de rode peper en de koriander. Verdeel voorzichtig de rolletjes avocado over de aardappel en breng extra op smaak met een heel klein beetje peper, zout en limoensap.

 

Gepofte-zoete-aardappel-met-avocado-en-limoenroom4

Gepofte-zoete-aardappel-met-avocado-en-limoenroom

Meer recepten voor gepofte aardappels:

Voor 4 personen:

  • 4 middelgrote zoete aardappels
  • 1 avocado
  • 125 ml zure room
  • 1 limoen
  • 1/4 Spaanse rode peper
  • Bosje koriander
Reageer op artikel:
Culy Homemade: gepofte zoete aardappels met avocado en limoenroom
Sluiten