Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 10 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Gegrilde witte asperges met Baskische vinaigrette a la Sagardi

Bij Baskisch restaurant Sagardi in Amsterdam ontdekten we onlangs de simpele, pure smaak van gegrilde witte asperges. In het Baskenland serveren ze het witte goud het liefst met een frisse vinaigrette. Da’s weer eens wat anders dan die botersauzen die wij gewend zijn! Culy mag dit heerlijke recept van Sagardi met je delen.

Bereid dit recept voor gegrilde witte asperges in een grillpan of op een barbecue. Je kunt ze zó op de grill leggen. Ben je bang dat ze in het vuur vallen, gebruik dan een barbecuerekje of -klem.

Dit gerecht smaakt fantastisch bij een stukje vis en andere groentegerechten, zoals de tarbot van de grill bij Sagardi (wij willen terug!).

Culy kijkt mee in de keuken bij Baskisch restaurant Sagardi in Amsterdam

Witte asperges van de Baskische grill
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Witte asperges

Voor de asperges

Was en droog de asperges. Schil de asperges met een dunschiller en verwijder de schil van de punt tot aan de onderkant van de steel. Als ze allemaal zijn geschild, snijd je een deel van de stengel af. Voeg aan iedere liter water die nodig is om de asperges te koken 1/2 tl zout en 1/4 tl suiker toe. Als het water begint te koken, voeg je de asperges toe, samengebonden met touw. Als het water weer kookt, kook je ze ongeveer 10 minuten. Dit is afhankelijk van de dikte van de asperges.

Voor de vinagreta

Hak de lente-ui, groene paprika en rode paprika fijn, voeg de olie, ciderazijn en zout toe en meng.

Grillen

Grill de asperges heel even op de grill. Wij gebruiken hier een speciaal rekje voor.

Opmaak

Leg de asperges op een bord en besprenkel met een beetje Vinagreta. Doe er een heel klein beetje grijs zout en 1 takje kervel over en leg een klein hoopje grijs zout naast de asperges.

Witte asperges bij Sagardi
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer simpele recepten voor witte asperges:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.