Een klassieker: de Reuben Sandwich

Culy 31 okt 2011 Lunch

Een absolute klassieker: de Reuben Sandwich. Geen lichte sandwich, maar oh zo lekker…

Doe alle ingrediënten voor de saus in een schaaltje en meng door elkaar.

Leg twee plakken brood op een snijplank en smeer op beide plakken de saus die je zojuist hebt gemaakt. Leg op een van de plakken brood één plak kaas, smeer daaroverheen een laagje zuurkool.

Leg op het andere plakje brood een plak corned beef en doe de beide plakken brood voorzichtig op elkaar.

Bron: Flickr

Voor de saus:

  • 340 ml mayonaise
  • 170 ml ketchup
  • 1/8 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen mierikswortel of wasabi
  • 3 eetlepels fijn gesneden ui
  • 1 theelepel Worcestersaus
  • Zout en peper voor de smaak

Voor de broodjes:

  • 2 plakken (zuurdesem)brood
  • 1 plak Zwitserse kaas
  • Zuurkool (goed uitgelekt)
  • Dun gesneden corned beef
  • Boter, op kamertemperatuur
Reageer op artikel:
Een klassieker: de Reuben Sandwich
Sluiten