Redactie
Redactie Dessertrecepten 1 nov 2011
Leestijd: 2 minuten

De meest goddelijke chocolade cheesecake

Dit heerlijke cheesecake idee kregen we door van Marte. Het recept komt uit Feast van Nigella Lawson.

Culy Homemade: no-bake cheesecake met pindakaas en chocolade

Zo maak je de chocolade cheesecake

Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Doe er de boter en de cacao bij en laat de machine draaien tot je een vettig, klonterig kruim hebt. Doe het in een springvorm met een doorsnede van 23 cm. Druk het goed aan op de bodem van de vorm, zodat je een min of meer gladde taartbodem krijgt. Zet hem in de vriezer terwijl je de vulling maakt.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een ketel water aan de kook. Laat de chocolade smelten in een magnetron of au bain-marie. Laat de chocolade iets afkoelen.

Klop de roomkaas glad en klop er de suiker en de custardpoeder door. Klop er een voor een de hele eieren en dan de dooiers door, vervolgens de zure room en ten slotte de met heet water aangemaakte cacao en de gesmolten chocolade. Klop tot je een glad beslag hebt. Haal de springvorm uit de virezer en bekleed de buitenkant van de vorm met een flinke laag plasticfolie en daaroverheen een laag dik aluminiumfolie. Dit beschermt de taart tegen het waterbad.

Zet de springvorm in een braadslee en giet de roomkaasvulling in de vorm. Giet zoveel kokend water in de braadslee dat het tot ongeveer halverwegede springvorm komt en zet de hele zaak drie kwartier tot een uur in de oven. De bovenkant van de taart moet stevig zijn, maar vanbinnen moet hij nog een klein beetje lobbig zijn.

Verwijder de folie en laat de springvorm op een rooster afkoelen. Dek de taart af met plasticfolie en zet hem tot de volgende dag in de koelkast om verder op te stijven. Zorg dat de ergste kou er weer af is wanneer je hem opdient.

Witte chocolade Oreo cheesecake van Miljuschka

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.