Linzensalade met feta en tomaatjes

Culy 30 okt 2011 Exclude Facebook

Deze linzensalade met feta en tomaatjes is heerlijk én gezond.

Breng in een klein pannetje water aan de kook. Doe de linzen erbij, doe het vuur lager zodat het zachtjes door borrelt. Kook het ongeveer 30 minuten, tot de linzen helemaal zacht zijn. Spoel ze daarna af met koud water.

Neem een grote schaal en meng daarin de rode wijn azijn, de citroensap en de honing. Meng vervolgens de olijfolie erdoorheen. Meng de verkruimelde feta en tomaatjes erdoorheen en voeg, naar eigen smaak, peper en zout toe. Lekker met pitabrood!

  • 600 ml water
  • 150 gram linzen
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • 1 ½ theelepel honing
  • 3 eetlepels extra virgine olijfolie
  • 100 gram feta
  • Bakje tomaatjes, in kwarten
  • Gemalen zout en peper
Reageer op artikel:
Linzensalade met feta en tomaatjes
Sluiten