Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Recepten 6 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: disco fries met miso-jus en mozzarella (vega)

Geloof ons: disco fries met miso-jus en mozzarella zijn precíes wat je nodig hebt na een avondje dansen om weer bij te tanken. Knapperige frietjes, gesmolten mozzarella en de allerbeste misojus die je ooit gaat proeven: dit sprookje is bijna too good to be true. Als je dit niet je happy place is, weten we het ook niet meer.

Vega(n) jus: zo maak je ‘m echt lekker!

Disco fries of poutine

Deze disco fries waren vooral populair in de jaren ’90 in New Jersey (VS), als snack in het uitgaansleven. Maar laat je niet misleiden: het origineel komt helemaal niet uit Amerika, maar vindt zijn oorsprong in Canada.

In Canada is het zelfs een van de nationale gerechten onder de naam poutine. Met die zoekterm vind je vele recepten, zoals deze goeie van seasons and suppers.

Disco fries
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy.nl

Disco fries met miso-jus en mozzarella

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de frietjes op een vel bakpapier in de oven en bak ze 20 à 25 minuten, totdat ze praktisch klaar zijn.

Maak ondertussen de jus: smelt de boter in een koekenpan en laat deze praktisch bruin kleuren. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 1 minuut mee. Voeg de miso toe en roer goed. Giet het water erbij, voeg het bouillonblokje toe en laat dit 7 à 8 minuten pruttelen. Maak af met de sojasaus.

Haal de friet uit de oven en leg de plakken mozzarella erop. Zet nog een paar minuten in de oven om te gratineren en smikkel direct op met de jus eroverheen.

Disco fries
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy.nl

Ook lekker om 12 uur ‘s nachts:

O, en maak jij één van onze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.