Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Recepten 7 aug 2021
Leestijd: 1 minuut

Broodje avo smash uit The Streetfood Club – The book

The Streetfood Club – The book is een plezier voor alle zintuigen. Naast dat je verschrikkelijk lekkere trek en inspiratie krijgt, is het een feest voor de ogen. Ware eye candy, net zoals in het populaire restaurant in Utrecht. Het boek brengt je naar alle hoeken en gaten van de wereld en geeft de recepten prijs van díe gerechten die jij ooit op vakantie (of foodtruck) at en nooit meer bent vergeten. Een kookboek met recepten om bij weg te dromen. –  net als dit broodje avo smash. Het is zacht, krokant, zoet, ziltig… Kortom: gewoon extreem lekker (en nog gezond ook).

Het broodje avo smash is veruit het meest bestelde broodje van The Streetfood Club ooit. En dat snappen wij wel: an avocado a day, keeps the doctor away. Toch?

Avo smash
Bron: The Streetfood Club, Lars Verkroost

Zo maak je het broodje avo smash van The Streetfood Club

Schil de avocado’s, verwijder de pit en prak het vruchtvlees met een vork tot een puree. Pers de limoenen uit. Breng de avocadopuree op smaak met het limoensap en zout en peper.

Was de aardbeien en radijsjes. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en het groen van de radijsjes. Snijd dan de aardbeien in vieren en de radijsjes in dunne plakjes. Hak de pistachenoten grof.

Rooster het brood en besmeer het met de avo smash. Verkruimel de Deense witte kaas erover. Beleg met de aardbei en radijs en bestrooi met de radijsscheuten en de gehakte pistachenoten.

Avo smash
Bron: The Streetfood Club, Lars Verkroost

The Streetfood Club – The book van Kosmos uitgevers is nu online verkrijgbaar voor € 29.99. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.