Culy
Culy Dessertrecepten 13 aug 2014

Culy Homemade: zomerse cake met tijm, perzik en blauwe bessen

Als deze cake niet zomer schreeuwt, dan weten wij het ook niet meer! Het recept is afkomstig uit delicious. magazine, maar hebben wij iets aangepast naar onze smaak. Ideaal om mee te serveren tijdens een feestje want je kunt de cake prima een dag van tevoren maken. 

Taart ricotta perzik blauwe bes

Zo maak je de zomerse cake

Voor deze cake gebruikten we slechts twee perziken, maar drie of vier is ook zeker aan te raden voor een extra fruitig effect. 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ronde taartvorm met een doorsnee van 26 centimeter in met boter en bedek de bodem met bakpapier.

Klop de boter met de suiker en vanillesuiker romig. Mix er één voor één de eieren door en vervolgens ook de ricotta. Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom en meng goed. Begin met een houten lepel of spatel en mix tot slot tot een glad beslag. Voeg nu ook de citroenrasp, het snufje zout en een eetlepel tijm toe en meng tot een mooi geheel.

Snijd de perziken in parten (zes per stuk) en verwijder de pit. Je hoeft ze niet te schillen, want tijdens het bakken wordt de schil zo zacht dat je er niets meer van proeft. Giet het beslag in de vorm en druk er de perzikpartjes voorzichtig in. Verspreid ook de bessen over de cake en druk deze ook lichtjes in het beslag.

Bak de cake in een half uur goudbruin en gaar, en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Roer in een kom de poedersuiker met twee eetlepels water tot een glad glazuur. Voeg eventueel extra water toe indien nodig, het moet uiteindelijk een stroperige consistentie krijgen.

Maak mooie streepjes door het glazuur vanaf een vork in een slingerende beweging over de cake te zwaaien. Garneer met de rest van de tijmblaadjes als het glazuur nog vochtig is. Laat drogen en serveer.

Meer luchtige cakes

Reageer op artikel:
Culy Homemade: zomerse cake met tijm, perzik en blauwe bessen
Sluiten