Redactie
Redactie Recepten 22 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je de perfecte frozen margarita

De frozen margarita is dé cocktail voor een warme zomers dag. Heerlijk op het strand, maar natuurlijk ook perfect op je balkon, in de tuin of op het terras. Zelf maken is super easy en dat laten wij je vandaag zien.

Het grote verschil met de klassieke margarita is dat de cocktail niet geschud wordt, maar wordt gemixt in een blender mét ijsklontjes. Hierdoor krijg je een soort slushy effect en blijft het drankje lekker koud.

Om de ijsblokjes te crushen heb je een hele sterke blender nodig. Heb je die niet? Crush dan eerst het ijs met een deegroller in een theedoek. Vervolgens kun je het in een gewone blender mengen met de ingrediënten.

Voor de ultieme margarita experience dip je een margaritaglas in een schaaltje met limoensap en vervolgens met zout. Hierdoor krijg je een heerlijk zoutrandje wat zorgt voor net dat beetje extra smaak.

Zo maak je een frozen margarita

Doe het ijs met de tequila, sinaasappellikeur en limoensap in een blender. Mix tot al het ijs is fijngemalen en gemengd met de andere ingrediënten.

Proef en voeg eventueel extra ijs, limoensap, tequila of likeur toe. Serveer in een margaritaglas met zoutrandje en serveer met een schijfje limoen.