Zo maak je de perfecte frozen margarita

Culy 28 mei 2016 Recepten

De frozen margarita is dé cocktail voor een warme zomers dag. Heerlijk op het strand, maar natuurlijk ook perfect op je balkon, in de tuin of op het terras. Zelf maken is super easy en dat laten wij je vandaag zien.

Het grote verschil met de klassieke margarita is dat de cocktail niet geschud wordt, maar gemixt in een blender mét ijsklontjes. Hierdoor krijg je een soort slushy effect en blijft het drankje lekker koud.

Om de ijsblokjes te crushen heb je een hele sterke blender nodig. Heb je die niet? Crush dan eerst het ijs met een deegroller in een theedoek. Vervolgens kun je het in een gewone blender mengen met de ingrediënten.

Voor de ultieme margarita experience dip je een margaritaglas in een schaaltje met limoensap en vervolgens met zout. Hierdoor krijg je een heerlijk zoutrandje wat zorgt voor net dat beetje extra smaak.

Het recept

Doe het ijs met de tequila, sinaasappellikeur en limoensap in een blender. Mix tot al het ijs is fijngemalen en gemengd met de andere ingrediënten.

Proef en voeg eventueel extra ijs, limoensap, tequila of likeur toe. Serveer in een margaritaglas met zoutrandje en serveer met een schijfje limoen.

Frozen margarita stock

Voor 1 margarita

  • 90 milliliter limoensap
  • 60 milliliter tequila
  • 30 milliliter sinaasappellikeur (bijvoorbeeld Triple Sec, Cointreau of Grand Marnier)
  • Ter garnering: limoensap, zout en een schijfje limoen
  • Margaritaglas
Reageer op artikel:
Zo maak je de perfecte frozen margarita
Sluiten