Lai-Wah Chong
Lai-Wah Chong Recepten 8 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: zelfgemaakte kip teriyaki

Kip teriyaki is een bekend gerecht uit de Japanse keuken. De combinatie van zoet en zout in de saus én het krokante korstje van de kip is werkelijk hemels! Je maakt kip teriyaki heel gemakkelijk zelf met dit recept van Culy. 

Teri en yaki

Teriyaki is een Japanse kooktechniek. ‘Yaki’ betekent niet dat het gerecht niet smakelijk is, wél dat het gebakken is. Dat kan zowel met vlees, vis of groente. ‘Teri’ betekent glans en dat krijg je door een marinade van onder andere sojasaus en sake.

Je kunt teriyakisaus in de supermarkt kant-en-klaar in een flesje kopen, maar het zelf maken is veel lekkerder en bovendien heel gemakkelijk.

Sake over? Dit kun je er nog meer mee maken:

5 x inspiratie voor koken met sake

Het recept voor kip teriyaki

Wrijf de stukken kip in met peper, zout en de arachideolie. Verhit een grillpan of grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur.

Leg de kip met het vel naar beneden in de hete pan en bak gedurende 8 minuten tot ze een krokant korstje krijgen. Draai om en bak nog 2 minuten tot de kip goed gaar is. Zet het vuur iets lager als de kip dreigt aan te branden. Haal de pan van het vuur.

Doe alle ingrediënten voor de saus in een brede sauspan en breng aan de kook. Leg na 3 minuten, wanneer de saus iets is ingedikt, de stukken kip erbij (met de velkant naar boven) en laat 5 minuten op zacht vuur staan.

Schep de kip uit de pan, snijd in stukken en giet de overgebleven saus erover. Lekker met rijst en groene groenten.

Tip: mirin en sake koop je tegenwoordig bij de goed gesorteerde supermarkten of bij de Aziatische supermarkt.

Kip teriyaki
Bron: Culy.nl

Meer lekkere Japanse recepten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.