Culy Homemade: thom kha kai (Thaise kippensoep met kokos)

Lai-Wah Chong 16 sep 2018 Recepten

Kippensoep is een echte klassieker, maar hij kan op veel meer manieren worden bereid dan je denkt. Maak je altijd hetzelfde recept? Misschien is het leuk om een keer uit je comfortzone te stappen en een nieuw recept te proberen. Thom kha kai is bijvoorbeeld een bekende Thaise kippensoep met kokosmelk en citroengras. Superlekker!

Thom kha kai: Thaise kippensoep met kokos

Verwarm de kokosolie in een ruime soeppan op middelhoog vuur en fruit hierin in een minuutje de gember, knoflook en chilivlokken. Voeg de bouillon, sereh en suiker toe en breng het geheel aan de kook.

Roer vervolgens de kokosmelk erdoor en breng de soep opnieuw tegen de kook aan. Voeg de kip en de champignons toe en verwarm ongeveer 5 minuten mee tot de kip gaar is.

Breng de Thaise kippensoep verder op smaak met de vissaus en limoensap. Bestrooi ‘m met de munt en basilicum en serveer met partjes limoen. Eet smakelijk!

Thom kha kai - Thaise kippensoep met kokos

Meer lekkere soeprecepten

Voor 2 liter soep:

  • 2 kipfilets, in dunne repen
  • 250 gram witte champignons, in plakjes
  • Stukje gember van 3 cm, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 stengels sereh (citroengras), overlangs doorgesneden en geplet met een groot mes
  • 400 ml kokosmelk
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • Sap van ½ limoen, andere helft in partjes
  • 1 eetlepel gedroogde chilivlokken
  • 3 eetlepels vissaus
  • 2 koffielepels suiker
  • 2 koffielepels kokosolie
  • Paar blaadjes munt en (Thaise) basilicum, grof gehakt
Reageer op artikel:
Culy Homemade: thom kha kai (Thaise kippensoep met kokos)
Sluiten