Mangocheesecake zonder bakken (glutenvrij!)

Nina Olsson van nourishatelier.com staat al jaren bekend om haar fantastische vegetarische recepten. Haar eerste boek Bowls of Goodness was zelfs genomineerd voor kookboek van het jaar in 2017! Op 18 september verschijnt haar derde boek vol lekkere vega recepten: Vega Feest. Wij mogen alvast een recept voor glutenvrije mangocheesecake zonder bakken met je delen.

Nina: “Halfbevroren taarten zonder bakken zijn bij mij vaste prik op warme zomerdagen, en voor maximale flexibiliteit is dit recept zowel veganistisch als glutenvrij. De van nature zoete, kleverige dadels fungeren als bindmiddel voor de nootjes, en als je er een snufje zout bij doet, krijgen ze een haast karamelachtige kwaliteit. De gladde, smeuïge vulling vormt een briljant contrast met de bodem. Kokosolie wordt veel in rauwe taarten gebruikt omdat het op lage temperaturen stolt, waardoor de vulling in de koelkast lekker stijf wordt.”

Mangocheesecake zonder bakken

Zo maak je deze mangocheesecake

Doe de noten voor de bodem in een keukenmachine en pulseer ze tot grove kruimels. Voeg de dadels en het zout toe, laat de machine draaien tot het mengsel korrelig en plakkerig is, en druk het in een egale laag in de bodem van een springvorm.

Doe de kokosolie voor de vulling beetje voor beetje bij de rest van de ingrediënten in een keukenmachine en hak er een glad mengsel van. Giet het mengsel op de bodem en strijk het oppervlak glad met een spatel. Zet de taart minstens een uur in de vriezer, of tot hij stijf is.

Haal de cheesecake uit de vorm en laat hem voor het serveren 20 minuten op kamertemperatuur staan.

Vega Feest, Nina Olsson

Vega Feest van Nina Olsson ligt vanaf 18 september in de (digitale) boekhandel voor € 20,- euro.

Meer lekkere cheesecake recepten:

Voor 6 personen:

Voor de bodem:

  • 250 gram gemengde geroosterde of rauwe noten, zoals amandelen en cashewnoten, ongezouten
  • 150 g medjouldadels, zonder pit, grof gehakt
  • 1⁄2 theelepel zeezout

Voor de topping:

  • 100 gram kokosolie
  • 100 gram mangopulp
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 250 gram rauwe cashewnoten, 2-4 uur in water geweld, uitgelekt
  • 1 theelepel limoensap
Reageer op artikel:
Mangocheesecake zonder bakken (glutenvrij!)
Sluiten