Culy Homemade: sticky kip met five spice, chilisaus en sesam

Deze sticky kip met five spice, chilisaus en sesam is belachelijk snel klaar en belachelijk lekker. Serveer ‘m met wat rijst, zoetzure komkommer of gewokte groente.

Zo maak je deze sticky kip

Ben je een grote eter? Reken dan 2 kippendijen per persoon. Wrijf ze in met het vijfkruidenpoeder en wat van de olie.

Verhit een koekenpan op medium vuur en bak de kippendijen tot ze een lekker kleurtje hebben. Haal ze eventjes uit de pan en laat ze rusten op een plank of bord.

Doe nu een flinke scheut chilisaus in de pan en laat die twee minuutjes een beetje inkoken, tot je een lekkere kleverige saus hebt. Voeg de sesamzaadjes toe.

Doe de kip terug in de pan en hussel ze door de saus zodat ze een lekker kleverig laagje krijgen. Ze zijn extra smakelijk met wat verse koriander eroverheen.

sticky kip

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!