Redactie
Redactie Recepten 21 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: steamed buns met speklapjes, hoisin en zoetzuur

Steamed buns (ook wel bao genoemd) zijn de laatste tijd razend populair geworden. Wij gingen er mee aan de slag en maakten deze zachte broodjes met speklapjes in hoisinsaus en ingelegde groenten.

Begin met het marineren. Halveer de speklapjes en doe samen met de hoisinsaus in een druk-en-sluit zakje. Laat twee tot vier uur marineren in de koelkast (een hele nacht mag ook).

Verwarm de azijn met de suiker en zout in een steelpannetje op middelhoog vuur. Breng aan de kook en laat op laag vuur sudderen totdat de zout en suiker zijn opgelost. Snijd ondertussen de radijsjes in dunne plakjes, de wortel julienne (dunne reepjes) en de komkommer ook in plakjes.

Verdeel de radijs, wortel en komkommer over drie kleine schaaltjes (zo behouden ze hun kleur) en giet hier het (nog warme) azijnmengsel over. Laat 15-20 minuten staan.

Verwarm je oven voor op 180 graden en leg de speklapjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 35-40 minuten in de oven totdat het vlees gaar en zacht is, en de marinade plakkerig. Keer om de tien minuten de speklapjes om.

Verwarm een laag water in een wok en leg hierop een stoommandje. Bedek de bodem van het mandje met een stukje bakpapier en leg hierop de bao’s (je hoeft ze niet te ontdooien). Stoom 10 minuten tot ze gaar zijn.

Verdeel de sla over de steamed buns en beleg met een stukje vlees, een plakje komkommer, wat wortel en radijs. Garneer met koriander en sesamzaadjes, en eventueel nog Sriracha. Enjoy!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.