Culy Homemade: pastasalade caprese met burrata

Culy 16 mei 2016 Recepten

Deze pastasalade maak je met verse pesto, tomaatjes, pijnboompitjes én burrata. Tja, wat kunnen we daar nog over zeggen? 

Burrata is met room ingespoten mozzarella en daardoor extra romig. Het is te koop bij sommige filialen van Albert Heijn, Marqt, Jumbo en kaaswinkels, maar als je het niet kunt vinden volstaat buffelmozzarella ook.

Kook de pasta in gezouten worden een minuutje langer dan op de verpakking staat aangegeven.

Haal ondertussen de burrata uit de koelkast en giet af. Halveer de tomaatjes. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan bruin (pas op, ze verbranden snel!) en kruid met grof zeezout.

Giet de pasta af en spoel af onder de koude kraan. Meng de pesto met de olijfolie door de pasta en voeg nu de tomaatjes, pijnboompitjes en verse basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout en serveer met de burrata.

Pastasalade-caprese-met-burrata

Voor 3-4 personen

  • 250 gram farfalle pasta
  • 1 bol burrata
  • 35 gram pijnboompitjes
  • 350 gram cherrytomaatjes
  • Flinke bos verse basilicum, alleen de blaadjes
  • 100 gram verse pesto (zelf gemaakt of gekocht)
Reageer op artikel:
Culy Homemade: pastasalade caprese met burrata
Sluiten