Redactie
Redactie Recepten 16 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: vegetarische pastasalade caprese met burrata

Deze vegetarische pastasalade maak je met verse pesto, tomaatjes, pijnboompitjes én burrata. Tja, wat kunnen we daar nog over zeggen? LEKKER. 

Burrata – je kent ‘m inmiddels wel – is met room ingespoten mozzarella en daardoor extra romig. Het is te koop bij de meeste supermarkten en kaaswinkels, maar als je het niet kunt vinden, volstaat buffelmozzarella ook.

Pastasalade met geroosterde bloemkool en broccoli van Vanja van der Leeden

Vegetarische pastasalade caprese
Bron: Culy.nl

(Vegetarische) pastasalade caprese met burrata

Kook de pasta in gezouten water een minuutje langer dan op de verpakking staat aangegeven.

Haal ondertussen de burrata uit de koelkast en giet af. Halveer de tomaatjes. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan bruin (pas op, ze verbranden snel!) en kruid met grof zeezout.

Giet de pasta af en spoel af onder de koude kraan. Meng de pesto met de olijfolie door de pasta en voeg nu de tomaatjes, pijnboompitjes en verse basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout en serveer met de burrata.

Bij Culy geven we je graag tips om kleffe, zielige pastasalade te vermijden en een culinair exemplaar op tafel te toveren. Bijvoorbeeld met 7 x tips om pastasalade wél spannend te maken. Ook een leuke tip: maak je pastasalade eens met deze pastavormen (géén farfalle). 

Meer pastasalades:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.