Culy
Culy Diner 18 mei 2016

Culy Homemade: salade met gerookte eendenborst en frambozendressing

Deze salade met gerookte eendenborst en frambozendressing is ontzettend simpel, maar zó lekker. Alsof je in Frankrijk zit!

Koop bij een goede poelier een gerookte eendenborst in één stuk. Veel supermarkten verkopen ook gerookte eendenborst, maar die is dan al in plakjes gesneden. Dat kan ook, maar is een stuk minder lekker.

Leg de eendenborst met de vetkant naar beneden in een grote koekenpan en zet op zacht vuur. Laat in 20 tot 30 minuten op laag vuur het vet uitsmelten en krokant worden. Gooi het gesmolten vet niet weg, hier kun je namelijk heerlijk aardappeltjes in bakken!

Maak de dressing van (frambozen)azijn, extra vergine olijfolie, wat mosterd, peper en zout. Speel met de hoeveelheden en blijf proeven.

Meng de veldsla met de dressing en verdeel de salade over twee borden. Snijd de eendenborst in plakjes en leg op de salade. Breng op smaak met wat extra zeezout.

Culy Homemade: salade met gerookte eendenborst0001 Culy Homemade: salade met gerookte eendenborst0002 Culy Homemade: salade met gerookte eendenborst0003

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: salade met gerookte eendenborst en frambozendressing
Sluiten