Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 14 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Maak je pastasalade eens met deze pastavormen (géén farfalle)

Pastasalade, je houdt ervan of je vindt het vreselijk. Hoe dan ook is het één van Nederlands favoriete zomermaaltjes, het is dan ook een erg praktisch gerecht. Pasta koken, groentes en een dressing erbij en je bent klaar. Toch vinden we het onze plicht om je te behoeden voor pastasalade met farfalle of penne. Het kan namelijk zó veel lekkerder met deze pastavormen.

Geloof ons: een pastavorm maakt echt verschil.

Pastasalade maken: drie essentiële onderdelen

Een pastasalade maken lijkt misschien kinderspel, je kunt er ook flink de mist mee ingaan. Dat begint bij de pastasoort. Want eigenlijk vindt níémand farfalle of penne lekker, die staan enkel leuk in een glazen pot op je afzuigkap.

Zorg daarnaast áltijd voor een spannende dressing. Citroenpesto, een koude tomatensaus (ja, is lekker) of juist iets Aziatisch of met fruit.

Ook heel belangrijk: gebruik je groentes? Rooster ze dan altijd eerst even in de oven en snijd ze fijn. Daar wordt echt alles lekkerder van. Op bleke pastasalade met bonkige groentes zit echt niemand te wachten. Culy’s Martine al helemáál niet bellen.

7 x tips om pastasalade wél spannend te maken

Pastasalade met tonijn
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Gebruik deze pastavormen eens voor een pastasalade

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar een pastasalade hoeft niet te worden gemaakt met farfalle of penne. Gebruik bijvoorbeeld eens lasagnebladen die al een jaar staan te verstoffen in je voorraadkast. Breek ze in stukjes, koken en je hebt een heel leuk pastavormpje voor een pastasalade.

Daarnaast zijn radiatorikleine kacheltjes, lekker voor een pastasalade. Zorg wel dat je hierbij echt een goeie saus hebt en fijngesneden groentes, dit gaat dan namelijk lekker in de richeltjes van de kachel zitten. Radiatori zijn verkrijgbaar van Rummo bij de grotere supermarkt.

Spaghetti, tagliatelle of zelfs bucatini in een pastasalade? Je zou ‘t misschien niet zo snel kiezen, maar het is echt lekker. Al moeten we zeggen dat we hierbij wel voor de pastasalade 2.0 kiezen. We maken dan een pastasaus (koud) van geraspte tomaten, kappertjes en andere lekkere ingrediënten en voegen hier de warme pasta aan toe. Zo hecht de saus wel aan de pasta, maar doordat ‘ie koud is heb je geen échte warme maaltijd.

Ben jij wél dol op pastasalades? Heb jij geluk. We hebben namelijk een heel scala aan recepten voor pastasalades op Culy. Zoals deze pastasalade met tonijn, een pastasalade met miso, kip en komkommer en een verrassende pastasalade met bramen en geroosterde noten

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.