Culy Homemade: groene groentesoep met boerenkool en spinazie

Lai-Wah Chong 27 nov 2018 Recepten

Groene groentesoep is niet alleen een mooie alliteratie (wij houden ervan), deze soep is ook nog eens heel lekker en ontzettend gezond.

Je kunt varieren met de groene groenten met het seizoen mee. Vervang de boerenkool in de lente voor groene asperges en in de zomer voor courgette, bijvoorbeeld. Groene groentesoep kan altijd.

Zo maak je groene groentesoep

Breng in een soeppan de bouillon aan de kook en voeg de boerenkool, spinazie, broccoli en lente-ui toe. Laat in ongeveer 30 minuten de groenten gaarkoken met het deksel op de pan.

Voeg vlak voor het einde de munt toe en kruid met peper en zout naar smaak.

Pureer de soep met een staafmixer fijn, schenk in kommen en schep in elke kom een lepel crème fraîche en wat waterkers.

Lekker met knapperig brood.

Meer lekkere soepen met veel groenten:

Groene groentesoep

Voor 6 personen:

  • 2 liter groentebouillon
  • 300 gram boerenkool, gesneden
  • Een handvol verse spinazie
  • 1/2 stronk broccoli
  • 2 lente-uien, in ringetjes
  • Paar takjes munt, de blaadjes
  • Een handvol waterkers
  • 125 ml crème fraîche
  • Peper en zout
Reageer op artikel:
Culy Homemade: groene groentesoep met boerenkool en spinazie
Sluiten