Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 25 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Pompoen pannenkoeken (Arepa di Pampuna)

Het eerste Curaçaose bakboek van Nederland is hier! Vanessa Pourier (die je nog kent van Heel Holland Bakt) brengt de zon naar je keuken met haar nieuwe boek Bakken met een tropische twist. Taarten, broden, koekjes en no bake gebakjes met een tropische smaaksensatie: je vindt ze allemaal in dit lekkere kookboek. Leuk: het zijn dikwijls oude familierecepten van Vanessa en haar oma Belinda.

Wij mogen dit recept voor pompoen pannenkoeken (Arepa di Pampuna) uit het boek met je delen. Lekker voor een luie zondag!

Vanessa: “Deze pannenkoeken zijn niet dun zoals de Nederlandse pannenkoeken, maar iets dikker en hebben een kleinere diameter. Wij eten ze bij het ontbijt, maar soms ook als bijgerecht bij gebakken vis.”

Pompoen pannenkoeken

Pompoen pannenkoeken maken

Schil en snij de pompoen in blokjes. Kook het in water tot de pompoen zacht is, ongeveer 10 minuten. Giet het water af en prak de pompoen fijn. Laat het even afkoelen. Meng alle ingrediënten voor het beslag tot een geheel.

Verhit een koekenpan met een beetje olie en bak de pannenkoeken om een laag vuurtje, ongeveer 2 minuten per kant.

Bakken met een Tropische twist

‘Bakken met een tropische twist – 50 authentieke bakrecepten uit de Antillen’ van Vanessa Pourier ligt in de (digitale) boekhandel voor € 22,50 euro. 

Meer lekkere recepten uit de Antilliaanse keuken:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.