Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 25 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Kippensoep met venkel uit de slowcooker (van Bas Robben)

De smaak van kippensoep die uren heeft staan trekken, daar kan maar weinig aan tippen. Met een slowcooker is dat trouwens helemaal niet de onderneming die het kan zijn. Als dat je niet overtuigt om zo’n apparaat aan te schaffen, dan doet Bas Robben dat met zijn boek Masterclass: Slowcooker trouwens wel. Hierin staan naast allerlei stoofgerechten ook creatieve slowcookerideeën voor lunch en ontbijt. En dus – je raadt het al – ook een recept voor kippensoep, met venkel en citroen.

Tip van Bas: ”Geen slowcooker? Alle recepten, zoals deze kippensoep met venkel, kunnen ook in een braadpan bereid worden. Zet die dan op een kleine gaspit, misschien met een sudderplaatje. Of zet de pan in een oven van 80 °C, dat geeft hetzelfde effect. Let wel: de gaartijd is dan drastisch lager, zeker geen 6 uur zoals de meeste van de recepten in dit boek.”

kippensoep met venkel
Bron: Masterclass Slowcooker

Kippensoep met venkel en citroen

Tijd en temperatuur: 4 uur op hoge temperatuur

1. Verhit de boter in een wijde hapjespan. Leg de kippenbouten erin met de huid naar beneden en bak ze 3 minuten op middelhoog vuur tot goudbruin. Draai dan om en bak de andere kant ook 3 minuten. Neem de bouten uit de pan en leg ze in de slowcooker.

2. Voeg de venkel, knoflook en ui toe aan pan. Roerbak 5 minuten en schep dan de pan leeg in de slowcooker. Voeg de rijst, citroen en tijm toe, schenk de bouillon erin en zorg dat alle rijst nat is (voeg indien nodig extra water toe).

3. Stel de slowcooker in: 4 uur op hoog.

4. Vis de kippenbouten eruit, haal het vel eraf en pluk de bouten kaal. Doe het vlees terug in de soep en haal ook de tijm en citroen eruit. Proef en breng op smaak met zout en wat peper. Serveer met de verse dille erop.

Bas Robben - slowcooker masterclass

> Het nieuwe kookboek ‘Masterclass – Slowcooker’ van Bas Robben (Overamstel uitgevers) is nu te koop voor € 19,99. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.