Redactie
Redactie Recepten 18 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: choronsaus (een variant op béarnaise)

Een mooie steak met béarnaisesaus, klassieker dan dat wordt het niet. Maar ben jij ook al bekend met choronsaus?

Choronsaus is eigenlijk niks anders dan béarnaisesaus waar op het laatst een hele basis tomatensaus door wordt geroerd. Door de tomaten krijgt de saus een iets meer zachte en zoete smaak. De saus moet niet echt naar tomaten smaken, maar meer een subtiele zoetheid hebben.

Choron is net als béarnaise heerlijk om bij een perfect gebakken steak te eten. Maar doordat de smaak wat zachter is kan het ook perfect bij witvis of groene asperges.

De meest romige saus ooit over je steak gieten

Aan de slag

Snijd de tomaten in blokjes en doe deze in een pan op laag vuur. Laat de tomaten een kwartiertje pruttelen tot ze helemaal zacht zijn. Blijf wel roeren, zodat de boel niet aanbrandt. Druk de tomaten door een fijne zeef zodat de schillen en pitjes in de zeef blijven. Alles wat wél door de zeef gaat, is je tomatensaus.

Maak de béarnaisesaus zoals aangegeven in het recept. Doe zodra de saus klaar is ongeveer 50 milliliter van de tomatensaus door de saus en meng met de staafmixer. Proef of de saus goed op smaak is.

Is de saus door de tomaten te zoet? Voeg dan een klein beetje azijn toe. Als hij nog wel wat zoeter kan voeg je juist nog wat extra tomatensaus toe.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.