Redactie
Redactie Diner 5 nov 2015
Leestijd: 2 minuten

McDonald’s Big Mac uit het Guilty Pleasures kookboek

Vandaag brengt Sabine Koning van de heerlijke blog OhMyFoodness haar Guilty Pleasures kookboek uit. Een prachtig boek gevuld met maar liefst 92 recepten voor de meest goddelijke caloriebommen. Wij mogen alvast het recept delen voor de McDonald’s Big Mac.

“Eén van de eerste recepten die ik maakte toen ik net de Fastfood Friday rubriek op mijn blog had gelanceerd was de Big Mac van McDonald’s. De burger zelf is niet zo bijzonder, het draait natuurlijk allemaal om de saus.

Na lang Googelen en een tip op Facebook, kwam ik erachter dat de Heinz Sandwichspread Tuinkruiden een goed ingrediënt zou zijn voor de saus… En wauw, ik ben nog nooit eerder zo blown-away geweest bij het namaken van een bekende burger. Die sandwichspread doet het hem echt, vervang hem dus ook alsjeblieft niet in ‘mijn’ recept voor de Big Mac.”

Het recept

Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar en zet opzij. Doe het gehakt in een kom en voeg peper & zout naar smaak toe. Kneed door elkaar en vorm vier grote, dunne burgers van het gehakt. Bak de burgers in een klontje roomboter in een koekenpan gaar.

Leg de hamburgerbroodjes 20 seconden in de magnetron zodat ze wat zachter worden. Snijd de broodjes vervolgens voorzichtig in drieën, zodat je drie plakken per broodje krijgt. Snipper de ui, snijd de ijsbergsla in reepjes en de augurk in dunne plakjes.

Smeer een lepel saus op het onderste deel van het broodje. Leg hier een beetje ijsbergsla op, gevolgd door een plakje cheddar en een burger. Verdeel een beetje ui en augurk over de burger en leg het middelste deel van het broodje hier bovenop.

Smeer ook de middelste laag van het broodje in met een beetje saus, gevolgd door ijsbergsla. Leg hier weer een burger bovenop en top met ui en augurk. Maak het broodje af door het bovenste kapje er op te leggen. Serveer de Big Mac direct.

Het Guilty Pleasures kookboek is nu verkrijgbaar bij de (digitale) boekwinkel voor €21,99.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.