Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 28 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: crispy kipwrap met honingmosterdsaus (nog beter dan die van de Mac!)

Op een luie dag zijn wij niet vies van een bestelling plaatsen bij een van onze favoriete fastfoodketens, McDonalds. Maar als je dan zin hebt in een heerlijke crispy kipwrap (ook wel de McWrap genoemd) dan wil je die ‘t liefst vers, krokant en lekker warm. Daarom kan je ‘m natuurlijk beter zelf maken. En wat blijkt… dat is makkelijker dan je denkt.

Er is eigenlijk geen geheime formule om de McWrap van McDonalds na te maken. Je hebt hier waarschijnlijk zelfs alle ingrediënten al voor in huis. Door de kip te marineren in karnemelk, krijg je een supersappig kippetje, met een ultrakrokante buitenkant. En samen met zelfgemaakte honingmosterdsaus wordt het de ultieme crispy kipwrap.

Crispy kip wrap / McWrap
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je de crispy kipwrap met honingmosterdsaus

Snijd als eerste de kipfilet open en snijd vervolgens in repen van ongeveer 3 centimeter (zoals chicken tenders). Voeg samen met de karnemelk, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, witte peper, gedroogde salie en zout toe aan een kom. Laat afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast marineren, maar een nachtje kan geen kwaad.

Begin op de dag van het bakken met het krokante jasje van de crispy kipwrap. Doe hiervoor alle droge ingrediënten in een grote kom en meng met een garde. We voegen dus in elke stap van de bereiding kruiden toe, zodat de kip lekker vol van smaak wordt.

Verhit je frituurpan tot 165 graden en haal de kip uit de marinade.

Voeg een eetlepel van de karnemelkmarinade toe aan de bloem en meng met een vork, zodat klontjes ontstaan. Hierdoor krijg je namelijk die heerlijke gevlokte krokante korst.

Doop de kipreepjes in de bloem en zorg dat ze volledig bedekt zijn. Doop ze daarna weer in de karnemelk en nog een keer in de bloem. Zorg dat er geen natte plekken te zien zijn. Frituur de kip 6 tot 8 minuten in de hete olie.

Haal de crispy kip uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier voordat je de wrap gaat bouwen.

Maak ondertussen de honingmosterdsaus. Doe hiervoor alle ingrediënten in een kleine kom en mix tot een geheel.

Verwarm de tortilla’s. Leg eerst wat Romaine sla in het midden van de wrap. Beleg daarna met tomaat, witte kool en de krokante kip. Druppel als laatst de honingmosterdsaus erover en vouw de crispy kipwrap op.

Serveer de zelfgemaakte McWrap met versgebakken frieten en Amerikaanse frietsaus.

Crispy kip wrap / McWrap
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer fastfood om zelf te maken:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.