Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 9 jun 2023
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: chilaquiles (sauzige tortillachips met toppings)

Chilaquiles is een gerecht waarbij tortillachips kort liggen te sudderen in wat saus, bedekt met allerlei lekkers. In dit geval gaan we voor een simpele rode saus en toppings als avocado, zure room en hot sauce. Traditioneel wordt dit dan wel gezien als ontbijtgerecht, wij zien hier ook een sublieme borrelhap in. Vergeet in dat geval dat koude (Mexicaanse) biertje niet.

In de meeste recepten voor chilaquiles worden leftover tortillas in driehoekjes geknipt en gefrituurd tot chips. Wij nemen een kortere weg door kant- en klare tortillachips te gebruiken. Heb je nou nog een stapeltje tortillas van de vorige dag en zoek je daar nog een bestemming voor, dan kun je natuurlijk net zo goed de eerder beschreven methode volgen. Wat je ook kiest: het resultaat zal lékker zijn!

Chilaquiles
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Chilaquiles

Doe de tomaten, ui, knoflook, komijn, en een snuf zout en peper in een blender en mix tot een gladde saus. Verwarm de saus een paar minuten in een koekenpan op een laag vuurtje.

Verdeel de tortilla chips hierover zodat deze een paar minuten kunnen mee verwarmen.

Haal de pan van het vuur en verdeel de avocado, de zure room, de peper en de koriander erover. Druppel er tot slot wat van je favoriete hot sauce over en val de chilaquiles meteen aan.

Chilaquiles
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer uit de Mexicaanse keuken?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.