Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 8 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Roasted truffel-notencourgettes (voor een winter BBQ!)

Dat barbecuen ook in de winter (of met kerst!) een fantastisch idee is, bewijst Jord Althuizen van Smokey Goodness met zijn nieuwste boek. In Winter BBQ geeft de zelfbenoemde pyro-culinair avonturier je winterse tips, tricks en gerechten. Van een 5-gangen kerstmenu op de barbecue tot aan deze roasted truffel-notencourgettes.

Jord: “Als je je groenteliefhebbende vrienden wat goeds wilt laten eten, moet je ze deze hartige winterdish eens voorschotelen. Zelfs vleesliefhebbers lopen warm voor deze met truffel en noten gevulde ronde courgettes, die bedrieglijk makkelijk zijn te maken. Bij Smokey Goodness doen we ons best om een heerlijk bbq-diner te verzorgen voor vis-, vlees- én veggielovers, en dit vega bbq-gerecht hebben we zo uit ons bestaande cateringrepertoire getrokken.”

Courgettes bbq recept

Zo maak je deze courgettes op de bbq

Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180 °C is bereikt.

Maak ondertussen de vulling door het ei met de room los te kloppen, voeg daarna de overige ingrediënten toe en roer alles goed door elkaar.

Snijd van elke courgette voorzichtig de bovenkant af met het steeltje er nog aan. Hol de courgettes met een lepel uit tot er een wand van circa 1 cm overblijft.

Lepel de vulling in de courgettes en zet het kapje er weer op. Zet de gevulde courgettes op de BBQ en gril ze met gesloten deksel circa 30 minuten, tot de courgettes zacht zijn geworden en de vulling stevig is.

Smokey Goodness Winter BBQ

Smokey Goodness Winter BBQ van Jord Althuizen ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 24,99 euro. 

Meer groente recepten voor de bbq:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.