Redactie
Redactie Inspiratie 7 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

5 x groenten op de barbecue

Als we gaan barbecuen, is het eerste waar we aan denken meestal vlees. Vandaag brengen we daar verandering in, want we geven je vijf tips voor groenten op de barbecue. 

Mais

Een bekende is natuurlijk maïs. Onze tip: kook de kolven een halfuurtje voor in gezouten water (kan ook een paar uur van tevoren). Wrijf ze vervolgens in met olijfolie en grill op de barbecue tot je mooie bruine plekken ziet. Serveer met zout en geniet!

Zoete aardappel

Minder standaard, maar zeker een must om op de grill te leggen is zoete aardappel. Je kunt ze in hun geheel (net als een gepofte aardappel), gehalveerd of in dikke plakken roosteren. Eet ze zo of serveer met een fris yoghurt-knoflooksausje, limoenroom of avocado.

Bloemkool

De laatste tijd zijn we een beetje verliefd aan het worden op bloemkool. Je kunt er namelijk zoveel verschillende dingen mee doen! Zo ook grillen op de barbecue. Wij stemmen voor twee opties: of in dikke plakken met een beetje olie en eventueel kruiden, of in z’n geheel.

Bietjes

Een stuk minder zoet en juist lekker aards zijn bietjes. Je kunt ze goed combineren met vlees, maar ook met kaas (denk aan blauwe- of geitenkaas) zijn ze heerlijk. Onze favoriete (en makkelijkste) manier om ze te bereiden op de barbecue is in een jasje van aluminiumfolie. Lekker met een scheutje balsamico azijn!

Aubergine

Er gaat niets boven de smaak van geroosterde aubergines. Een tikje rokerig en zo zacht dat je het vruchtvlees direct als dip kunt gebruiken. Dat laatste is wanneer je ‘m volledig zwart laat blakeren, maar ook in plakken of gehalveerd doet aubergine het erg goed op de barbecue.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.