Emma Bering
Emma Bering Recepten 23 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

Entrecôte van de grill met persillade van Alain Caron

Deze entrecôte van de grill met persillade komt uit het nieuwe boek ‘De bijbel van de Franse keuken’ van Alain Caron. Het is een dik boek vol met klassieke Franse gerechten. Daar past deze entrecôte natuurlijk perfect tussen. Vandaag delen we het recept van deze overheerlijke entrecôte.

Alain: “Persillade is een mengsel van fijngehakte peterselie en knoflook, dat je doorgaans op het laatst aan een gerecht toevoegt. Het nadeel vind ik hiervan dat je het knoflook dan rauw eet. Vandaar dat ik het gegrilde vlees met de persillade en een plakje boter nog even onder de grill van de oven zet. Op deze manier wordt het knoflook een beetje verwarmd in de boter waardoor deze zachter van smaak zal zijn.

entrecôte van Alain Caron

Het recept van Entrecôte van de grill met persillade

Meng voor de persillade het knoflook en peterselie met citroenrasp en breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de contactgrill voor op de hoogste stand of zet de grillpan op hoog vuur. Zet de grill van de oven op de middelste stand.

Bestrijk de entrecotes licht met olie en leg ze op de grill als deze goed heet is. Laat de entrecotes zonder te verplaatsen een paar minuten grillen. Voel met een tang of het vlees loslaat, als het niet meer aan de grill plakt draai je de entrecotes om en gril je de andere kant. Dit duurt ongeveer 2 minuten per kant.

Leg de entrecotes op een ovenplaat en bedek ze geheel met de persillade zodat je de bovenkant van het vlees niet meer ziet. Schaaf met een kaasschaaf dunne plakjes boter en leg deze op de persillade.

Zet de ovenplaat in het midden van de oven. Blijf erbij en haal het vlees eruit zodra de boter helemaal is gesmolten.

Serveer met stroaardappeltjes, aardappelen uit de oven of met gekookte aardappelen.

Bijbel van de Franse keuken

De bijbel van de Franse keuken van Alain Caron (Carrera Culinair) ligt nu in de (digitale) boekhandel voor € 31,99 euro.

Meer entrecôte recepten

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.