Redactie
Redactie Drankjes 22 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

3 heerlijke variaties op de klassieke gin-tonic

Gin-tonic is al jaren dé cocktail die je overal tegenkomt. Hoe je de perfecte gin-tonic maakt beschreven we al in dit artikel, maar er zijn natuurlijk talloze variaties. Dit zijn onze drie favorieten. 

1. Lekker zoet met vlierbloesem & limoen

Onze ontdekking op het gebied van drankjes is vlierbloesemsiroop. Een heerlijk aromatische, zoete en bloemachtige siroop die elk drankje een zoete kick geeft, zo ook in een gin-tonic.

Meng hiervoor 35 milliliter gin met 100 milliliter tonic en een eetlepel vlierbloesemsiroop. Garneer met een schijfje limoen en ijsblokjes en roer goed.

Tip: kun je aan vlierbloesemtonic komen? Gebruik dit dan in plaats van de gewone tonic en siroop. Lekker makkelijk!

2. Vrolijk fris met basilicum & citroen

Op een warme dag heb je al snel behoefte aan verfrissing, en deze variant met basilicum en citroen is dan je perfecte partner in crime. En heb je geen basilicum in huis? Gebruik dan net zo lief een paar blaadjes munt.

Gebruik hiervoor bovenstaande hoeveelheden gin en tonic. Scheur 3 blaadjes basilicum in stukjes (niet te klein, anders drink je ze snel mee) en meng in een groot glas met een partje citroen en wat ijsblokjes. Giet er de gin en tonic bij en roer goed. Garneer eventueel met nog een mooi blaadje basilicum en een plakje komkommer.

3. Lekker kruidig met rozemarijn en zwarte peper

Deze combinatie is voor de liefhebbers van bitter! Kneus hiervoor een paar rozemarijnnaaldjes (dus niet het hele takje) met de botte kant van een mes of in een vijzel. Doe dit ook met 1 zwarte-peperbol en meng met de gin, tonic, rozemarijn en ijsblokjes.

Proef het drankje. Vind je het te heftig? Voeg dan nog een beetje tonic of een plakje komkommer toe. Enjoy!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.