Doordeweeks met een twist: snelle pindasoep met miso en dumplings
Voor dit pindasoep-recept vonden we de lekkerste smaakmakers in de Aziatische hoek. Want met de Chinese 5 spices en crunchy pindasaus van Verstegen maak je in een kwartier een smaakbom van een gerecht dat toch goed vult. Afgetopt met dumplings en paksoi is het een lifesaver op dagen dat je eigenlijk geen zin hebt om te koken. Oftewel: doordeweekse kost mét een smaakvolle twist.
Vergeet instant noodles, want dit pindasoep-recept staat zó snel op tafel dat het koken eigenlijk peanuts is. Want wist je dat je met de lekkere crunchy pindasaus van Verstegen als basis dus heel goed zo’n lekkere maaltijdsoep op tafel zet?
Verder vind je er al je favoriete smaakmakers in terug: knoflook, gember, miso en gochujang. De Chinese 5 spices van Verstegen geven de soep diepte, en met je favoriete kant-en-klare dumplings uit de vriezer en baby-paksoi maak je er een complete maaltijd van. En dat binnen 15 minuten!
Kleine keuken? Met deze basisspecerijen kom je een heel eind
Snelle pindasoep recept
- Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan op laag vuur. Bak het witte deel van de bosui 2 minuten en voeg dan de knoflook en gember toe. Bak nog een minuutje mee.
- Doe de gehakte koriandersteeltjes erbij en roer de miso, gochujang en pindasaus erdoorheen. Roer ook de 5 spices en de bruine suiker erdoorheen.
- Giet de kokosmelk, bouillon en sojasaus er voorzichtig bij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de pindasoep ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Zet een koekenpan met deksel op het vuur. Leg de gyoza erin met de platte kant naar beneden en leg de stukken paksoi ernaast. Giet er een klein laagje water in en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat in 3,5 tot 4 minuten gaar stomen. Haal de deksel eraf. Als het water bijna is verdampt, voeg je de eetlepel olie toe. Laat nog een minuut of 2 krokant bakken.
- Proef of de pindasoep goed op smaak is en voeg eventueel meer sojasaus of suiker toe. Is de soep te dik? Giet er dan nog een scheutje water bij.
- Schep de soep in kommen. Verdeel de dumplings en paksoi over de soep.
- Garneer de pindasoep met blaadjes koriander, de achtergehouden bosui en eventueel fijngehakte pinda’s en crispy chili-olie.
Onze populairste recepten van deze maand:
- Deze vegetarische Indiase pompoencurry schrééuwt herfst
- Snel op tafel na een drukke dag: de makkelijkste Pasta alla Vodka ooit
- Al-tijd goed: makkelijke preischotel met een krokant korstje
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F01%2FNancy-van-Batenburg1692-kopie.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F10%2Fpindasoep-recept-dumplings-4.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F10%2Fpindasoep-recept-dumplings-3.jpg)