Redactie
Redactie Drinken 23 dec 2014
Leestijd: 1 minuut

Eggnog: een typisch Amerikaans drankje voor tijdens de feestdagen

Eggnog is een winterse drank die veel in de Verenigde Staten en Canada wordt gedronken tijdens de feestdagen. Vanaf Thanksgiving tot Nieuwjaarsdag is eggnog hét drankje dat op geen feestje mag ontbreken. Lekker warm en feestelijk…

Eggnog – wij kennen het ook wel als eierpunch – wordt gemaakt van melk, room, eieren, suiker en meestal rum, brandy en/of whiskey. Het wordt ook vaak zonder alcohol bereid en dan heeft het iets weg van custard. Een beetje versgeraspte nootmuskaat of kaneel maakt de eggnog helemaal af.

Eggnog is zelfs zo populair dat er ook andere gerechten worden gemaakt met de smaak van eggnog. Zoals broodpudding en marshmallows.

Zelf maken

Wil je het drankje serveren tijdens de kerst? Dat kan! In Amerika is het ook kant-en-klaar te koop, maar dat is hier iets lastiger. Gelukkig kan je het heel makkelijk zelf maken. Bekijk hier hoe je dat doet en kijk ook eens hier voor een fijn recept. Heel Amerikaans is het om de eggnog in een grote punchkom te serveren en in kleine glaasjes (‘noggings’) uit te schenken.

Zuivelvrij

Eet je zuivelvrij? Dan is dit recept misschien iets voor jou, helemaal vegan en tóch lekker dik van textuur en met winterse kruiden. Stiekem ook best lekker als je niet zuivelvrij hoeft te eten…

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.