Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 4 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: Bostock (amandelcroissant meets wentelteefje)

Houd je van wentelteefjes en amandelcroissants? Maak dan eens bostock. Dat is namelijk een samensmelting van deze twee heerlijke broodjes. Denk aan brioche met een honingsiroop, frangipane en amandelschaafsel. Oftewel: krokant, fluffy én verschrikkelijk lekker.

Je zou ‘t misschien niet denken met die – beetje gekke – naam, die Frans is overigens. Waar dit heerlijk zoete baksel vandaan komt en hoe het tot stand is gekomen, is ook niet helemaal zeker. Maar één ding wel: dit snelle gebakje is echt geweldig. Wij vinden ‘m naturel heerlijk, want dan komt de amandelsmaak goed naar voren. Maar je kunt ‘m ook maken met chocolade (gebruik dan pure chocolade).

Voor dit recept voor bostock gebruiken we brioche. Die halen we graag in ‘t weekend bij Brioche in Amsterdam. maar je vindt dit zoete brood ook in de supermarkt. Geen brioche kunnen vinden? Gebruik dan een ander zoet brood zoals challah, pain de mie of zelfs duivekater.

Bostock
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je bostock

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Verhit gelijke delen honing en water en een theelepel vanille extract in een steelpannetje. Roer goed, zodat de honing in het water wordt opgenomen.

Klop de boter en suiker luchtig in een kom met een mixer. Doe daarna het ei erbij en mix opnieuw tot een geheel. Voeg daarna het amandelmeel, vanille extract, een snuf zout en eventueel een scheut cognac of rum toe. Mix opnieuw met de mixer.

Besmeer de dikke plakken brioche met honingsiroop. Verdeel daarna de frangipane over het brood. Als je een chocoladeversie maakt, strooi nu chocoladeschaafsel over de bostock. Maak ‘m af met amandelschaafsel. Schuif de bostock in de oven en bak 10 minuten. Zo wordt het amandelgebakje krokant van buiten, maar zacht van binnen.

Laat de bostock 15 minuten afkoelen. Bestrooi daarna met poedersuiker om ‘m af te maken

bostock
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Meer snelle gebakjes

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.