Auke Sprangers
Auke Sprangers Culinair nieuws 8 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Brioche in Amsterdam is de eerste (!) briocherie van Nederland

Niet helemaal zoet en net niet helemaal hartig: precies wat de brioche zo veelzijdig en zo verslavend lekker maakt. Ons hart maakte dan ook een sprongetje toen we hoorden dat de eerste briocherie van Nederland inmiddels geopend is, en wel op de Bilderdijkstraat in Amsterdam. Zet ‘m op je to-do list, want als je hier niks lekkers gaat vinden, weten wij ‘t ook niet meer. Culy sprak de eigenaren van Brioche, want belangrijk: waar kunnen we ons onder meer op gaan verheugen?

Brioche in Amsterdam

De brioche is net als veel andere Franse klassiekers al enige tijd bezig aan haar comeback. In restaurants en bakkerijen, als wentelteefje, hartig belegd of als onmisbaar element om je zelfgemaakte boter mee te besmeren. In welke vorm dan ook, dit luchtige brood maakt het je sowieso lastig: het is namelijk vrijwel onmogelijk om ‘m niet in één keer volledig te verorberen. En nu is daar dus een heuse briocherie.

12 heerlijke gerechten die je kunt maken met brioche

Parijs

Eigenaren Loïc en Erwin, beiden Frans, maakten onlangs vanuit Parijs de grote stap naar Amsterdam. Zoals we meer zien de afgelopen tijd besloten ook deze twee foodfanaten het roer volledig om te gooien. Nadat ze lange tijd in Parijs woonden en werkten als jurist en sales medewerker, zochten ze een nieuwe uitdaging en vonden die in Amsterdam.

Loïc: “We droomden van een nieuwe start en het was voor ons allebei duidelijk dat dit een culinaire moest worden.” Et voilà, Brioche in Amsterdam was geboren.

Brioche jeugdherinneringen

Een briocherie, wat kunnen we daar precies van verwachten? Loïc: “We willen allerlei variaties op de brioche aanbieden. Daar in spelen de herinneringen uit onze kindertijd een grote rol, zoals de zoete gezouten karamel brioche, maar ook hartige varianten met pastrami of zalm. We willen in ieder geval verrassen en nieuwe producten laten zien.”

Lyon

Wat we sowieso moeten proberen wanneer we ons richting de Bilderdijkstraat begeven? Dat zijn de brioches aux pralines, volgens Loïc. Wat minder bekend in Nederland, maar een echte specialiteit uit Lyon, waar de mede-eigenaar himself vandaan komt. Combineer ‘m met de lekkere koffie van Bak Coffee Roasters of een kop thee van Le Parti du thé en je verlangt alweer naar je volgende bezoek.

Het adres van Brioche

Bilderdijkstraat 164 in Amsterdam.

Check Brioche’s Instagram voor meer informatie en actuele openingstijden.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.