Melvin Sturm
Melvin Sturm Recepten Bijgewerkt: 29 jul 2025
Leestijd: 2 minuten

Börek met baba ganoush en feta: snel, romig en zó lekker

Kruimelig, goudbruin en knapperig van buiten, romig en hartig van binnen: deze snelle börek met baba ganoush en feta is zo’n snack waarvan je denkt: waarom maak ik dit niet elke week?

Je hebt geen uren in de keuken nodig om iets op tafel te zetten dat eruitziet alsof je het bij een goede bakker hebt gehaald.

Met wat filodeeg, een bakje kant-en-klare baba ganoush (dip van geroosterde aubergine) en een blok feta tover je in no-time een schaal geurige böreks uit de oven. Perfect voor bij een borrel, als lunch of gewoon als je trek hebt in iets hartigs.

Dip van geroosterde aubergine (baba ganoush)

Hack voor börek met geroosterde aubergine

De combinatie van zachte aubergine, zoute feta en frisse peterselie maakt deze börek allesbehalve saai. Door baba ganoush als basis te gebruiken, heb je meteen die rokerige diepgang te pakken zonder dat je zelf een aubergine hoeft te roosteren.

En laten we eerlijk zijn: hoe fijn is het als je met een paar simpele ingrediënten iets maakt dat voelt als comfort food én indruk maakt op visite?

Börek maken is simpel. Je rolt het filodeeg op met de vulling, smeert het in met olie of gesmolten boter en strooit er wat sesamzaadjes overheen. De oven doet de rest.

Serveer de börek warm of op kamertemperatuur, eventueel met een frisse yoghurtdip erbij.

De állerlekkerste feta scoren wordt een eitje met deze feta-gids

Borek maken / Borek baba ganoush
Melvin Sturm voor Culy

Börek maken met baba ganoush en feta

  1. Ontdooi de vellen filodeeg en verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mix de kant-en-klare baba ganoush met de feta en de gehakte peterselie. Breng op smaak met zout, peper en wat honing.
  3. Leg een vel filodeeg van ongeveer 20 x 20 centimeter op je werkblad en smeer deze in met wat olijfolie.
  4. Leg daar bovenop nog een vel filodeeg en schep er twee eetlepels van het baba ganoush/fetamengsel op.
  5. Rol het filodeeg op als een soort loempia zodat je langwerpige rolletjes krijgt.
  6. Smeer de bovenkant in met olijfolie en bestrooi royaal met sesamzaadjes.
  7. Bak af in een voorverwarmde oven tot het filodeeg goudbruin en krokant is. Dat duurt ongeveer 20 minuten.
  8. Laat afkoelen en serveer lauwwarm.
Borek maken / Borek baba ganoush
Melvin Sturm voor Culy

Meer recepten met filodeeg:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.