Frisse bleekselderijsalade met granaatappel en feta
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F05%2FBleekselderijsalade.jpg)
Bleekselderij saai? Zeker niet! Deze frisse bleekselderijsalade is lekker fris, knapperig en ultragezond. Ideaal als bijgerecht of als snelle lunch: de keuze is aan jou.
Bleekselderijsalade met een twist
De bleekselderij schittert natuurlijk niet alleen, want in deze salade zitten genoeg smaakmakers om de bleekselderij naar een hoger niveau te tillen.
We geven ‘m een Noord-Afrikaanse twist met ingrediënten als ingelegde citroen, sumak, granaatappelmelasse en vooruit: ook wat romige feta. Niet zo Noord-Afrikaans, maar wél heel erg lekker.
Ingelegde citroen vind je inmiddels in zo’n beetje iedere supermarkt en zal niet ver van het potje sumak liggen. Voor dit recept gebruiken we alleen de schil ervan. Als je wil, kun je ook de hele citrus gebruiken, maar in de schil zit de meeste smaak. Het frisse en ziltige uit de schil zal hét verschil maken in je salade!
De draden van bleekselderij verwijderen
Wat deze salade zo lekker maakt, is de structuur. Bleekselderij wil soms nogal ‘draderig zijn’, maar dat voorkomen we door ‘m in lange banen te schillen.
Hierdoor wordt de stengel een stuk malser en eet je het zonder moeite op. Voor het beste resultaat leg je de bleekselderij-linten in ijswater. Zo blijven ze mooi van kleur én extra knapperig.
Sperziebonen, bleekselderij en andere groenten met draden schoonmaken: zo doe je dat
Recept: bleekselderijsalade met granaatappel
- Rasp de stengels bleekselderij met een dunschiller in lange banen.
- Leg de bleekselderij in ijswater voor het beste resultaat. Hierdoor blijven ze mooi van kleur en lekker knapperig.
- Meng het sap van 1/2 citroen, 1 eetlepel granaatappelmelasse en 1 eetlepel olijfolie door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de schillen van de ingelegde citroenen af en snijd in kleine blokjes.
- Hak de peterselie fijn en verkruimel de feta.
- Haal de bleekselderij uit het ijswater en meng met de eerder gemaakte dressing, de gehakte peterselie en de ingelegde citroenschil.
- Meng door elkaar en verdeel als laatste de feta en granaatappelpitjes over de bleekselderijsalade heen. Bestrooi het geheel met wat sumak.
Meer gezonde groentegerechten:
- Tip van de redactie: Deze snelle noedelsalade met tempeh en crispy chili oil eet Nancy elke week als lunch
- Jukut urab (Indonesische salade) met véél kokos en specerijen
- Volwaardige hype: viral komkommersalade van TikTok (everything but the bagel komkommersalade)