Moet je proberen: zelf ijsthee maken in Indo-style met kaneel en rode peper
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F05%2FBleekselderijsalade-4.jpg)
Dit is misschien wel het makkelijkste recept dat we ooit gedeeld hebben. Dat betekent niet dat het geen spectaculair recept is, want hoewel zelf ijsthee maken een fluitje van een cent is, ken je deze versie gegarandeerd nog niet.
IJsthee uit een drinkpak is handig, maar eerlijk is eerlijk: niets verslaat een zelfgemaakte versie. Helemaal als die nét even anders is dan je gewend bent. Deze ijsthee met kaneel en rode peper(!) is er eentje zoals je nog niet eerder proefde.
Fris, kruidig én een klein beetje spice. Je hebt er nauwelijks werk aan, maar het resultaat van dit drankje mag er zijn.
Het is een lekkere dorstlesser op hete dagen, maar eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat we ‘m eigenlijk het hele jaar door drinken: in onze koelkast staat altijd wel een fles die klaar is om in te schenken. Bij jou binnenkort ook?
Zelf ijsthee maken met kaneel en rode peper
- Vul een grote kan met de munt, de kaneelstokjes en de steranijs.
- Vul de kan met één liter water en hang er twee zakjes zwarte thee in. Leg de rode peper ook in de kan. Wil je extra pit? Prik dan een gaatje in de peper; hierdoor zal de peper meer pit afgeven.
- Schep de suiker in de kan en zet het geheel een nacht weg in de koelkast.
- Roer de ijsthee voor het serveren goed door, zodat de suiker volledig is opgelost.
- Vul een glas met ijsblokjes en een takje verse munt. Schenk de ijsthee erop en serveer.
Meer verfrissende drankjes:
- Limoncello Spritz (cocktail): met of zonder alcohol
- Wil je proeven! Extreem romige Vietnamese egg coffee
- Speciaal voor kinderen: aardbeienmelk maken (een gezondere milkshake!)