Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 25 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: witte asperges uit de oven met citroen-tahini, couscous en falafel (vegan)

Witte asperges met Hollandaise en een eitje: heerlijk, maar allerminst vegan. Dat kan anders! Wij bedachten een recept voor witte asperges met een vegan aspergesaus, op basis van tahini. Lekker met couscous, falafel en amandelen. Zo at je witte asperges nog niet eerder!

Voor dit makkelijke recept bereid je de asperges in de oven. Dat maakt ze iets minder zwavelig en iets zoeter van smaak. Echt een aanrader om een keertje te proberen.

Witte asperges bereiden
Nancy van Batenburg voor Culy

Asperges uit de oven met vegan aspergesaus

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.

Hussel de geschilde asperges met een halve eetlepel olijfolie en wat peper en zout. Leg ze met tussenruimte op de bakplaat. Bak ze in 20 tot 25 minuten zacht, tot ze beginnen te bruinen. Test even met een mesje om te checken of ze beetgaar zijn.

Terwijl de asperges in de oven zitten, bereid je de couscous. Doe dat volgens de aanwijzingen op de verpakking of gebruik de traditionele manier om couscous te stomen.

Bak de amandelen of het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot ze goudbruin en geurig zijn. Zet ze apart. Heb je hele amandelen gebruikt, hak die dan nog even fijn.

Zet de koekenpan terug op het vuur, voeg een eetlepel olijfolie toe en bak de falafel balletjes rondom bruin.

Meng voor de vegan aspergesaus de tahini met het citroensap. Voeg een beetje water toe om de dressing dunner te maken. Doe de knoflook en suiker erbij en breng op smaak met zout en cayennepeper.

Schep wat couscous op elk bord en leg de asperges er in het midden bovenop. Giet er wat van de citroen-tahini overheen. Leg de falafel aan de zijkant van de asperges. Bestrooi met de amandelen, peterselie en de citroenrasp.

Witte asperges vegan recept

Meer asperge recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.