Redactie
Redactie Dessertrecepten 30 dec 2013
Leestijd: 1 minuut

Anijs-Nieuwjaarsrolletjes van Heel Holland Bakt-winnaar Rutger

Dit jaar won Rutger het fijne tv-programma Heel Holland Bakt (wij interviewden hem destijds ook). Nu is hij bezig met zijn eigen bakboek: Rutger Bakt. Speciaal voor Oud & Nieuw deelt hij graag een lekker recept met ons. Op een baktastisch 2014!

Rutger: “Geheel volgens traditie worden er op 1 januari Nieuwjaarsrolletjes gebakken, die gevuld met slagroom geserveerd worden om iedereen een gelukkig nieuw jaar te wensen. Vaak wordt er als smaakmaker anijs of kaneel aan het beslag toegevoegd. Voor mijn Nieuwjaarsrolletjes heb ik ervoor gekozen om de slagroom een smaak te geven; en wel door gemalen anijszaad te gebruiken. Een verrassend lekkere variatie op het bekende rolletje.”

heel-holland-bakt-1.622.415.s

Eerst het beslag.

Klop het ei met de suiker, zout en gesmolten boter door elkaar. Meng de bloem erdoor en spatel als laatste het water door het beslag. Laat het beslag 1 uur op kamertemperatuur rusten. Verwarm een dun wafelijzer voor en vet het ijzer in. Schep een eetlepel van het beslag op het ijzer en doe dit dicht. Bak de wafeltjes 1 tot 2 minuten tot ze goudbruin zijn. Haal ze voorzichtig uit het ijzer en rol ze direct op, rondom een dikke steel van een lepel of een ander rond voorwerp.

Dan de slagroom.

Klop de slagroom met de suiker op. Voeg tegen het einde het gemalen anijszaad toe. Doe de slagroom in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en vul de rolletjes aan beide kanten met de slagroom. Vul de rolletjes niet te ver van tevoren, anders verliezen ze hun knapperigheid.

Gelukkig nieuwjaar!

Kijk op facebook.nl/rutgerbakt voor meer recepten en om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rondom het boek Rutger Bakt.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.