Redactie
Redactie Diner 31 dec 2013
Leestijd: 1 minuut

DIY: krokante bakjes van Parmezaanse kaas

Een leuke Do It Yourself voor als je bijvoorbeeld een etentje hebt. Vul deze bakjes van Parmezaanse kaas met bijvoorbeeld sla of plakjes mozzarella met verse basilicum.

Naast dat de kaas vers geraspt moet zijn, is het belangrijk dat de bakjes écht op elkaar aansluiten zoals te zien is op onderstaande foto.

Leg een stuk bakpapier in de ovenschaal die ten minste de bodem bedekt. Leg ongeveer 50 gram geraspte kaas in het midden van het papier, afhankelijk van hoe groot je bakjes zijn. Zorg dat de kaas in de vorm van een cirkel op het papier ligt en vooral een niet te dikke laag is.

Zet de schaal in de magnetron en verwarm op de hoogste stand totdat de kaas gesmolten is en en goudbruin kleurt. Dit duurt 1-2 minuten. Houd dit goed in de gaten!

Haal de schaal uit de magnetron en leg het bakpapier met de kaaskant meteen op het bakje. Druk het een beetje aan zodat het de vorm van het schaaltje aanneemt en plaats hierop het tweede bakje. Laat even staan zodat de kaas hard wordt en de vorm goed kan aannemen.

Haal het kaasbakje voorzichtig los en hij is klaar voor gebruik!

Lees de uitgebreide how-to stap voor stap hier.

Bron: Flickr

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.