Alcoholvrije cocktail met miso(!), karamel en pruim van Seedlip
Alcoholvrije cocktails zijn populairder dan ooit en deze cocktail met miso en Seedlip is een ideaal voorbeeld. Ćxtra lekker en bijzonder door de toevoeging van miso en pruim.
Seedlip ken je misschien als āde eerste alcoholvrije en gedestilleerde sterke drankā, of gewoonweg omdat de flessen zo mooi zijn. Dit is hun recept voor een cocktail met miso(!) en pruim.
Met miso?
Yep, met miso. Het klinkt misschien een beetje gek (want dat doe je toch door soep en hartige gerechten, zoals door je pasta of spinazie), maar ook door je cocktail doet de gefermenteerde sojabonenpasta het goed. Proef maar eens
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2019%2F11%2FMisowari.jpeg)
Ook leuk: Zo kun je miso zelf maken
Zo maak je de alcoholvrije miso-cocktail
- Je start met het maken van de miso-karamel-pruimenpasta. Doe dit een paar dagen van tevoren. Je maak de pasta door de witte miso samen met het vruchtvlees van de pruim en de karamel te mengen in een steelpannetje.
- Laat het voorzichtig op het vuur verwarmen. Zeef het vervolgens goed door, stop het in een flesje of potje en zet het voor een paar dagen koud.
- Vervolgens ga je door met het maken van de cocktail. Meng de Seedlip Grove 42 met de pasta. Roer goed door en zeef.
- Doe de koude gemberkombucha door de gezeefde drank. Garneer met een stukje pruim.
Andere alcoholvrije cocktails
- Alcoholvrije cocktail maken? Probeer de Seedlip Spritz
- Zo maak je de lekkerste alcoholvrije mojito
- Hoe maak je alcoholvrije glühwein?
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2019%2F07%2Flisanne-van-marrewijk-1.jpg)