Auke Sprangers
Auke Sprangers Recepten 19 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Zomerse aardbeienpunch met gember en madelief (van Yvette van Boven)

Met Van Boven in het wild inspireert Yvette van Boven iedereen om de natuur – of de achtertuin – in te duiken. En dat haalt natuurlijk de avonturier in ons naar boven. Want hoe fantastisch is het om in een park, bos, of dus gewoon in je eventuele voortuin te wandelen en huiswaarts te keren met ingrediënten voor op je bord? En, in het geval van dit recept, voor in een verfrissende aardbeienpunch met gember én zelfgeplukte madelief.

Bloemige punch

We kunnen er geen genoeg van krijgen: zomerse drankjes. En dit is er dan ook zo ééntje die direct een plek in neemt bovenaan onze favorietenlijst. En je las het goed: de liefste bloemen tussen het gras, de madeliefjes, mogen regelrecht – of nou ja, na een badje uiteraard – de kan in. Smaakt lekker én ziet er zomerser dan zomers uit.

Aardbeienpunch Yvette van Boven
Van Boven in het wild

Met vs. zonder alcohol

Tip van Yvette: “Lekker fris, zonder alcohol. Zomer in een heel grote schaal, vaas of een hele berg glazen. Wilt u er wél alcohol in, dan is Pimm’s uw vriend, maar een scheut gin is ook lekker, of witte vermout, nou ja, u komt er wel uit.”

Dat komen we zeker. Ben je trouwens op madeliefjestocht, check de berm of het park dan ook even op daslook. Deze punch is namelijk erg lekker bij het daslooklaagjesbrood uit de pan, uiteraard ook van de hand van Yvette van Boven.

Aardbeienpunch met gember en madelief

Kneus de basilicum licht in een vijzel. Doe de blaadjes in een grote kan, vaas of kom, voeg de aardbeien, het limoensap, de gemberschijfjes, gembersiroop en madeliefjes toe. Roer voorzichtig. Voeg dan veel ijsblokjes toe en vul aan met gingerale.

12 x de lekkerste cocktails met ginger ale (dé cocktailtrend!)

Op pad met Yvette

Om haar deels eetbare plantengids, deels receptenboek te vieren, ging Culy’s Nancy onlangs op eetbare ontdekkingstocht met Yvette in het Noorderpark in Amsterdam. Zoals je hier kunt lezen, leverde dat een fikse hoeveelheid inspiratie op.

> Van Boven in het wild (Nijgh & Van Ditmar) is nu te koop voor € 34,95.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.