Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 10 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Culy ontdekt: dit wil je zien en proeven in week 28

Wat wil je gezien en geproefd hebben? Op de Culy-redactie ontdekken we elke week zóveel nieuwe producten, dat we besloten om ze gewoon te bundelen. Iedere maandag, aan het begin van een verse week, delen we onze nieuwste lekkere ontdekkingen met je. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste foodtrends en innovaties. Wat trof de Culy-redactie aan voor week 28? Find out!

Deze week: pistachekwark, koffiefrisdrank met kers én pindakaas met een tropisch smaakje.

5x nieuwe ontdekkingen voor week 28

1. Cold drip coffee met kersen

Zeiden we nou koffie en kersen in dezelfde zin? Ja dat zeiden we. We hebben het over Bakkie Bruis: een tof merkje dat streeft naar smaakcombinaties ‘die je even aan het denken zetten’. Met hun combinatie van Ethiopische cold drip coffee en kersen lijkt ons dat in ieder geval aardig gelukt. Het drankje bevat koolzuur en hoor je koud te drinken, liefst met ijs. Dat maakt het een verrassende borreloptie zonder alcohol, iets wat we alleen maar kunnen toejuichen.

De cold drip coffee met kersen is online te koop via de webshop van Bakkie Bruis

2. Broodbakbol van Rutger Bakt

Broodbakkers opgelet: bakheld Rutger sloeg de handen ineen met The Windmill Cast Iron en uit die samenwerking ontstond een broodbakpan om u tegen te zeggen. De pan is gemaakt van geëmailleerd gietijzer (het ideale materiaal om brooddeeg van de nodige hitte te voorzien) en heeft de perfecte vorm voor zowel rond als langwerpig brood. Zonder deksel is de broodbakbol bovendien de ideale ondergrond voor platbrood, pizza of flammkuchen. Niet alleen een handig item voor in je oven maar ook geschikt voor op de barbecue.

De Broodbakbol is vanaf nu verkrijgbaar voor €139,95 via onder meer Baktotaal.nl.

3. Danio kwark met pistachesmaak

Kent je pistacheliefde geen grenzen, haast je dan zo snel mogelijk naar de supermarkt. Tussen de zuivelproducten ligt daar momenteel een limited edition romige kwark van Danio, met pistachesmaak dus. Dat is niet de eerste keer dat Danio dit soort tijdelijke smaken uitbrengt; ook opties met drop en cookie dough passeerden al eerder de revue. Al weten we nú al dat we die met het groene goud ongetwijfeld het allerlekkerst vinden.

Danio Romige Kwark Pistache ligt nú bij verschillende supermarkten, waaronder Jumbo en Albert Heijn

4. Pina colada pindakaas

Wat de pindabazen deze zomer door hun pindakaas roeren? Ananas en kokosrasp! Daarmee is hun zomerspecial één grote pina-colada-party. Of beter gezegd: ‘n pínda-colada-party. We kunnen ons niet ontdoen van de indruk dat een schepje ervan het ook erg goed zou doen bij deze #culyhomemade pina colada chiapudding, een frisse combinatie die Culy’s Ogechi onlangs bedacht. Great minds think alike…

De zomerspecial van De Pindakaaswinkel is nu (online) te koop.

5. Glaswerk uit Libanon

Waar je het Amsterdamse Carmen misschien kent als guesthouse met aangrenzend cafeetje (waar erg lekker en volgens de seizoenen gekookt wordt), is ook hun concept store het checken waard. Zo hebben wij onze zinnen gezet op hun pas gelanceerde collectie Libanees glaswerk. De drinkglazen en kannen zijn handgeblazen uit gerecycleerd glas en trekken de aandacht met hun mooie blauwe kleuren – nu al showstelers bij ons volgende diner.

Het glaswerk uit Libanon van Carmen is zowel online als in de winkel te koop. 

https://www.instagram.com/carmen.amsterdam/

Andere lijstjes gemist?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.