Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 29 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt: dit wil je zien en proeven in week 22

Wat wil je gezien en geproefd hebben? Op de Culy-redactie ontdekken we elke week zóveel nieuwe producten, dat we besloten om ze gewoon te bundelen. Iedere maandag, aan het begin van een verse week, delen we onze nieuwste lekkere ontdekkingen met je. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste food trends en innovaties. Wat de Culy-redactie aantrof voor week 22? Find out!

Deze week: vegan patisserie, vodka met een verhaal en tropische hot sauces.

4x nieuwe ontdekkingen voor week 22

1. Grote ijsblokjes AH

Het voordeel van grotere ijsblokjes? Dat ze minder snel smelten, waardoor er minder snel water in je drankje komt én je dus een puurder drankje overhoudt. Dat de Albert Heijn nu ook ‘Super Cubes’ verkoopt, vinden we dan ook een aardig nieuwtje. Een nieuwtje dat hoegenaamd zal resulteren in een zomer vol cocktailfestijnen op de Culy-redactie. Kom je ook?

De grote ijsblokjes zijn nu te koop bij Albert Heijn.  

 

grote ijsblokjes
Bron: Albert Heijn

2. Rose&Vanilla patisserie

Het zal je maar overkomen: door een lactose-intoleratie nee moeten zeggen tegen je geliefde gebakjes. Gelukkig steken ze bij Rose&Vanille gauw een stokje voor dat horrorscenario. Dit sympathieke bakkerijtje maakt glutenvrij, lactosevrije en vegan gebak. Lekkers voor iedereen dus, dat ook nog eens een streling voor het oog is. Want kijk nou toch hoe mooi al die cakejes, taartjes en brownies eruit zien… Extra goed nieuws: ze openden recent een taartjescafé aan de Eerste Constantijn Huygensstraat 74-H in Amsterdam Oud-West. Rennen!

De patisserie van Rose&Vanilla is te koop bij verschillende verkooppunten en in hun café. 

3. Pastiche hot sauces

Kunnen je rijstgerechten wel wat pit gebruiken? Duik eens in het hotsauce-assortiment van Pastiche. Dit Amsterdamse merkje belooft met meer dan 70% guava (of papaya) en Madame Jeanette pepers de Arubaanse zon op je bord te toveren. Geloven we graag, en vooral: we kunnen niet wachten om ze op ‘n zelfgemaakte taco te druppelen en onze mond in de fik te zetten.

De hot sauces van Pastiche zijn online te bestellen via hun webshop. 

4. MOÅ vodka

Als je een drankje maakt met bergamot, gember en kaffirlimoen, dan trek je onze aandacht. We hebben het over MOÅ vodka, een Amsterdams destillaat dat soepel ingezet kan worden bij mules, sours en martini’s. Extra mooi: MOÅ is een eerbetoon aan de te jong overleden Tessie Pessers, zus van één van de oprichters.

MOÅ vodka is te koop bij o.m. Paindemie, STERK en Cane & Grain (allemaal in Amsterdam). 

Moa vodka
Bron: MOÅ

De vorige lijstjes gemist?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.