Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 13 jul 2020
Leestijd: 1 minuut

Ze zijn er bijna: vegan Zweedse balletjes van Ikea

In maart berichtte ons zusje Bedrock al over de plantaardige Zweedse balletjes van Ikea. Die zouden deze zomer hun intrede maken in het assortiment van de Zweedse shop. En ja hoor: met enig enthousiasme kunnen we nu stellen: de vegan Zweedse balletjes zijn er bijna!

De vegan Zweedse balletjes zullen vanaf 1 augustus te vinden zijn in het vriesvak van de Zweedse shop en in het IKEA-restaurant. Dat wordt høllen naar Ikea!

Vegan zweedse balletjes
Bron: IKEA

Vegan balletjes bij IKEA

De vegan balletjes zijn qua looks en smaak erg vergelijkbaar met de klassieke vleesvariant, maar bestaan voor de plantaardige versie uit erwteneitwitappelsaardappelen en haver. Hiermee richt IKEA zich niet alleen op vegans, maar ook op klanten die wel vlees eten.

In de restaurants kun je de vegan balletjes in de vertrouwde combinatie bestellen met groente, aardappelpuree of frietjes, vossenbessenjam en roomsaus. In de Zweedse shop kun je ze in het vriesvak vinden, om thuis een eigen versie van deze Zweedse klassieker op tafel te zetten.

Vegan zweedse balletjes
Bron: IKEA

Vegan softijsjes en veggie dog

Opvallend is hoe het vegan gehaktballetje slechts 4% van de ecologische voetafdruk van die van het gehaktballetje beslaat. Met de vegan Zweedse balletjes vult IKEA haar plantaardige aanbod mooi aan. Eerder lanceerde IKEA bijvoorbeeld al een plantaardig softijsje en de inmiddels bekende veggie dog.

Dat is in lijn met de missie van het woonwarenhuis om eten dat maken dat én goed smaakt en beter voor het milieu is.

> Houd je het toch echt liever bij de klassieker? Maak ze zelf met dit recept: Zweedse gehaktballetjes (zoals die van Ikea!)

Vegan zweedse balletjes
Bron: IKEA

Meer vegan?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.