Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 13 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Super dry cold noodles is het ramen-gerecht dat je de hele zomer wil eten

Een dampende kom ramen wordt door veel mensen gezien als troostgerecht bij koud weer. Maar wil dat zeggen dat je je favo ramen de hele zomer lang moet missen? Nope! Maak kennis met super dry cold noodles, het ramen-gerecht dat je de hele zomer wil eten.

Het was bij het fantastische Ramen Kingdom in Amsterdam dat we de super dry cold noodles voor het eerst op de menukaart spotten. Dry? Cold? Én noodles? Hoe zit dat juist precies?

Wat zijn super dry noodles?

Super dry noodles zijn in feite noodles zonder soep. Zonder soep, maar wél met alle lekkere ingrediënten die je normaal gesproken in je ramen bowl vindt (zoals een eitje, bosui, bamboe, paddenstoelen en ga zo maar door).

Door de koude noodles met je stokjes door de rest van de ingrediënten te roeren, ontstaat een koude, verfrissende zomerversie van ramen. De noodles zijn trouwens gekookt in dashi en gemixt met traditionele smaakmakers als knoflookolie en chilisaus.

Kortom: super dry noodles zijn net zo’n umami-bom als de hot ramen die je gewend bent. Wij kunnen het ons al volledig voorstellen hoe deze noodles verfrissing brengen op warme zomerdagen. Willen we.

Waar kun je super dry noodles eten?

Momenteel hebben we super dry noodles alleen nog maar op het menu zien staan bij Ramen Kingdom. Daar kun je kiezen tussen een versie met varkensvlees, eentje met kip en een vegan variant.

Verder blijken super dry noodles ook gewoon een traditioneel gerecht in Japan te zijn. Dat hoeft natuurlijk niet te verbazen, als je weet dat de temperaturen flink kunnen oplopen tijdens de Japanse zomermaanden.

Als het weer kan, kun je dus altijd een tripje Japan boeken. Maar tot die tijd zullen we het moeten stellen met uitstapje Amsterdam. Of begin in eigen keuken, want wedden dat je met een beetje creativiteit zelf ook al een heel eind komt?

Meer ramen liefde

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.