Claire de Court
Claire de Court Culinair nieuws 18 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Bijzonder: de eerste vegan kaaswinkel van Nederland is een feit

Sinds dit weekend is de eerste vegan kaaswinkel geopend in hartje Amsterdam. Willicroft lanceerde al eerder twee zeer smakelijke vegan kaasproducten, maar nu kun je ze dus ook vinden in hun eigen winkel!

Brad Vanstone, oprichter van Willicroft, kennen wij natuurlijk al. Hij was één van de winnaars van Amsterdam Food Pitch, waar Culy’s Nancy hoogstpersoonlijk over heeft mee beslist. De jury was toen al enorm onder de indruk van de smaak van de vegan kaas die hij maakt.

Ook interessant: Wist je dat niet alle kaas vegetarisch is? Deze kazen kun je als vegetariër wél eten

Dit is geen kaas

This Is Not Cheese Fondue en This Is Not Cheese Sauce zijn misschien al producten die je voorbij hebt zien komen. Nu kun je deze dus krijgen in een speciale plantaardige kaaswinkel in een traditionele sfeer. En er is een truffelsaus te koop (yes!): This Is Not Truffle Sauce. 

Benieuwd hoe die veganistische kaas dan wordt gemaakt? Dit kun je ook allemaal ontdekken bij deze bijzondere winkel.

Cheesy kerstsfeer

Behalve dat je uiteraard heerlijke plantaardige kaas-producten bij de winkel van Willicroft kunt bemachtigen, is er ook rekening gehouden met de gezellige kerstweek die eraan komt. Zo kun je er naast de vegan kaasproducten diverse cadeauboxen krijgen.

En, onze favoriet: een plantaardig kaasfondue-pakket! Hierbij zit een vers brood en een zorgvuldig uitgekozen fles wijn. Beter wordt het niet.

Heerlijk bewust

De plantaardige kaas-producten van Willicroft zijn gemaakt van noten. Behalve heerlijk romig en smaakvol, zijn ze ook nog eens gezond.

Bovendien helpen Willicroft’s producten mee aan de bescherming van het klimaat. De CO2-uitstoot is met de plantaardige kaasfondue 2,5 keer minder dan met reguliere kaasfondue. Guilty free kaas eten dus!

Adres en openingstijden

Deze plantaardige kaaswinkel kun je vinden aan de Spiegelgracht 30 in Amsterdam. Je kunt op vrijdag, zaterdag en zondag binnenwandelen!

Meer vegan inspiratie:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.